Samanismul a fost definit ca prima religie. A existat inainte de civilizatiile timpurii, inainte ca stramosii nostril sa faca primii pasi ai lungii calatorii spre prezent. Inainte de acest timp, samanii erau tamaduitorii, cei care stapaneau puterea, barbatii si femeile. Utilizau magia si vorbeau cu spiritele padurii.
Samanii au fost primii oameni care au beneficiat de cunoastere. Ei au creat, au descoperit, au cultivat si au folosit cunoasterea.
Cunoasterea inseamna putere. Femeile si barbatii care detineau putere in acele zile indepartate, erau samanii. Cum au cucerit sau cum au descoperit samanii aceasta putere? Prin intermediul extazului – o stare alterata a cunostintei, in timpul careia comunicau cu fortele universului. Primii samani au ajuns la acest stadiu folosind mijloace ca postul, abstinenta de la consumul de lichide, autoinducerea durerii, ingerarea de substante halucinogene, concentrarea, etc. Odata stapanite, aceste tehnici le permiteau sa constientizeze alte lumi, imateriale, eterice.
Toata cunoasterea magica a fost obtinuta prin intermediul acestor “modificari de constiinta”. Dialogurile cu spiritele si zeitatile, plantele si animalele au deschis noi perspective de invatare. Samanii impartaseau, deseori, cate ceva din cunoasterea lor celor in mijlocul carora traiau, dar foloseau restul in scopuri personale. Invataturile samanice nu erau destinate publicului larg.
Mai tarziu , samanii s-au specializat in folosirea unor obiecte sa faciliteze modificarile de constiinta, marcand inceputurile (practicarii) ritualului magic. Samanii din intreaga lume folosesc, inca, tobe, moristi, obiecte reflectorizante, muzica, incantatii sau psalmodieri si dans.
Cele mai eficiente ritualuri samanice sunt cu adevarat cele care utilizeaza atat mijloace naturale, cat si artificiale: suspinul vantului, mugetul oceanului, palpairea luminii de foc, bataile ritmate de tobe, etc. Acestea, combinate cu intunericul si incantatiile, coplesesc, in cele din urma, simturile, fortand o modificare a constientizarii lumii fizice spre taramul vast al energiilor. Asa sunt ritualurile samanice care exista si in prezent.
Din aceste inceputuri primitive s-a nascut toata magia si religia, inclusiv Wicca. In ciuda controversei curente, despre vechimea practicii Wicca, ea descinde spiritual din astfel de ritualuri.Cu toate ca a fost rafinata si modificata pentru lumea noastra, Wicca ne atinge, inca, sufletele si cauzeaza extaz – stari alterate de constiinta – unindu-ne cu zeii. Multe dintre tehnicile Wicca au origine samanica. De aceea, Wicca poate fi descrisa ca o religie samanica.
Ca si in cazul samanismului, doar putini alesi se simt atras sa intre in cercurile ei de lumina.
Astazi, Wicca a renuntat la incercarile grele ale durerii si la utilizarea substantelor halucinogene, in favoarea incantatiilor, meditatiei, concentrarii, vizualizarii, muzicii, dansului, invocatiilor si dramatizarii rituale. Prin intermediul acestor instrumente spirituale, practicantii Wicca ating un nivel al constientizarii rituale, similar celor obtinute prin cele mai brutale practici samanice. Am folosit intentionat termenul de “stare alterata de constiinta”. Astfel de schimbari ale starilor de constiinta nu sunt nefiresti, dar reprezinta o deviere de la starea “normala” de constiinta treaza. Wicca ne invata ca natura include un spectru larg de stari spirituale si mentale, despre care cei mai multi dintre noi nu stiu. Ritualurile Wicca eficiente ne dau posibilitatea sa alunecam in astfel de stari , permitand comuniunea si comunicarea cu Zeul si Zeita.
Spre deosebire de unele religii, Wicca nu vede divinitatile ca entitati distincte. Zeul si Zeita sunt amandoua inauntrul nostru si se manifesta in intreaga natura. Aceasta este universalitatea: nu exista nimic care san u fie de la zei.Un studiu despre samanism releva o mare parte a esentei religiei si a experientei religioase, in general, si a practicii Wicca in particular.
Prin ritual, un mijloc de intrare in constiinta rituala, samanul sau practicantu Wicca, barbat sau femeie, isi dezvolta in mod constant gradul de cunoasterea, iar cunoasterea inseamna putere. Wicca ii ajuta pe cei care o practica sa inteleaga Universul si locul nostru in el.
In prezent, Wicca este o religie cu multe variatii. Pentru a crea o imagine despre natura practicii Wicca si pentru ca este un sistem structurat atat de personal, in randurile de fata nu pot sa afirm generalitati despre crezul si forma ei, filtrate prin experienta si cunoasterea mea.
Wicca, asemeni multor alte religii, recunoaste dualitatea divinitatii. Venereaza atat Zeul, cat si Zeita. Ei sunt egali, iubitori, nu distanti sau aflati in "ceruri". Sunt omniprezenti in intreg Universul.
Wicca ne mai invata ca si lumea fizica e una dintre multe realitati. Starea fizica nu reprezinta expresia absoluta cea mai inalta, asa cum nici cea spirituala nu este mai "pura" decat baza. Singura diferenta dintre starea fizica si cea spirituala este ca prima este mai densa.
Ca si religiile orientale, si Wicca imbratiseaza doctrina reincarnarii, acest subiect atat de gresit inteles. De asemenea, putini adepti Wicca au convingerea ca ne incepem existenta a pietre, copaci,melci sau pasari inainte de a evolua oana in punctul in care ne putem incarna ca fiinte umane. Cu toate ca si aceste creaturi si materii poseda un gen de suflet, nu este acel gen pe care il avem noi, oamenii.

Idealul Wicca de moralitate este simplu: fa ce doresti, atat timp cat nu ranesti pe nimeni. Regula mai contine o alta conditie descrisa: nu fae nimic care sa te raneasca pe tine insuti. De aceea , daca tu, ca practicant Wicca, abuzezi de trupul tau, ii negi nevoile vietii, sau iti faci rau in orice alt fel, violezi acest principiu. Aceasta e mai mult decat supravietuire. Garanteaza, in acelasi timp, ca vei fi intr-o stare buna pentru a prelua sarcinile conservarii si imbunatatirii lumii noastre, fiind in cadrul Wicca grija si iubirea fata de planeta noastra, detin roluri importante.Wicca e o religie care utilizeaza magia. Aceasta este o trasatura unica si atragatoare a ei. Magie religioasa? nu este atat de straniu precum ar putea parea.
Magia este punerea in miscare , pe cai naturale (cu toate ca e putin inteleasa) , a energiei, pentru efectuarea schimbarii de care este nevoie. In practica Wicca, magia este folosita ca unealta pentru sfintirea spatiilor rituale si perfectionarea noastra si a lumii in care traim.
Multi oameni confunda Wicca cu magia, ca si cand cele doua cuvinte ar fi interschimbabile. Wicca este o religie care imbratiseaza magia. Daca doriti doar practicarea magiei, probabil Wicca nu e raspunsul potrivit pt dvs.
Un alt aspect fundamental, magia nu este o modalitate de a forta natura sa va faca pe plac. Aceasta e o idee complet eronata, alimentata cu credinta ca, intr-un fel oarecare, magia e supranaturala, ca si cand tot ce exista poate fi in afara naturii.Magia e naturala. E o deplasare armonioasa a energiilor pentru a crea o schimbare necesara. Daca doriti sa practicati magia, trebuie sa dati uitarii toate parerile conform carora aceasta ar fi paranormala sau supranaturala.
Majoritatea practicantilor Wicca nu cred in predestinare. Cu toate onoram si veneram Zeul si Zeita, stim ca suntem suflete libere, care au intregul control si responsabilitatea vietii noastre. Nu putem arata cu degetul spre imaginea unui zeul malefic, cum ar fi Satan, si sa- invinovatim pt greselile si slabiciunile noastre. Nu putem invinovati soarta. In fiecare secunda a fiecarei zile, ne cream viitorul, conturand cursul vietii noastre. Din momentul in care un practicant Wicca isi asuma totala responsabilitate pentru tot ce e sau ea a facut (in viata prezenta si in cele trecute) si hotaraste ca actiunile viitoare ii vor fi in acord cu idealurile si telurile mai inalte, magia va inflori si viata va fi o bucurie.
Probabil,aceasta este estenta Wicca - o uniune plina de bucurie cu natura.Pamantul este manifestarea energiei divine. Templele WIcca sunt reprezentate de pajisti smaltuite cu flori, paduri, plaje si deserturi. Cand un adept Wicca se afla in mijlocul naturii, e de fapt inconjurat de sacralitate aproape la fel cum un crestin este atunci cand intra intr-o biserica.
In plus, toata natura ne canta neincetat , dezvaluindu-ne secretele ei. Practicantii Wicca asculta pamantul. Ei nu impiedica lectiile pe care acesta incearca atat de disperat sa ni le dea. Cand pierdem contactul cu planeta noastra binecuvantata, pierdem contactul cu divinitatea.
Acestea sunt cateva dintre principiile de baza ale Wicca. Ele reprezinta adevarul Wicca; ritualurile si miturile sunt subordonate acestor idealuri si rolul lor este de a le celebra.

19 Comments:

  1. Anonim said...
    e bine ca s-a apucat cineva sa faca o translatie a articolelor despre vrajitorie si samanism...din pacate atentia romanilor este mai degraba spre pragmatism si material decat spre spiritul din spatele toturor...nota 10 pentru detalii !
    Anonim said...
    aceste lucruri sunt foarte importante de stiut...pare ciudat pentru unii oamneii ,dar pe mine ma pasioneaza astfel de lucruri!am vazut mai multe cazuri,pana si in familia mea s-a intamplat ceva semnificativ care sa ma faca sa imi pun intrebari,deoarece nu am reusit sa aflu prea multe din cartile puse la dispozitie ,fiecare articol conteaza!nota 10!
    angely said...
    buna..imi place ce ai scris dar nu mam lamurit cu ceva,din cate stiu eu cei care au ca ''religie'' Wicca au niste lumanari,fiecare sinbolizeaza ceva,ai putea sa ma lamuresti si pe mine????ms...
    Anonim said...
    Felicitari....Ceea ce se-ntampla in viata realla nu este controlat de explicatii fizice sau matematice ci este vorjba de ceva mult mai suprem. Oamenii care nu cred in fortele naturii si in cele spirituale sunt niste oameni de ce nu destpeti dar nu si nteligenti in totalitate.dar daca stai sa te gandesti cum a fost creiat cu adevarat omul nu vei gasi un rasp concret.Este deajuns sa crezi in Dum nezeu si sa-ti dai seama ca exista lucruri divine,minunate.ASA CA ACORDATI O SANSA NATURII PT A VA ARATA DIVINITATEA SU PREMA CE NE-NCONJOARA
    Anonim said...
    sunt nascut ortodox....dar urasc acest cult...datorita fastului sau,si sunt totodata indragostit de natura....as dori sa stiu cum as putea sa intru intr o grupare pagana...wicca...orice de genul acesta:)....cine stie sa ma contacteze pe ID mahrog_mahrog
    Anonim said...
    A citit cineva cartile lui Carlos Castaneda??
    Anonim said...
    muie
    Anonim said...
    mi se pare foarte interesant , as vrea sa stiu si eu de unde pot invata incatati si ritualuri pentru a practica wicca? ma poti ajuta :)? mersi .
    Anonim said...
    Wicca deschide uşile demonilor am văzut într-un documentar pe ID discovery
    Anonim said...
    daca nu sunteti pregatiti sa nu incercati wicca ptr k e foarte periculoasa si exista riscuri sa chemati anumiti demoni ....eu sunt in stagiul de initiere si inca mai invat
    Anca said...
    Se spune ca ...mai bine mai tarziu decat niciodata.
    Am mai citit acest aticol, insa niciodata comentariile. Asa ca imi permit sa intru si eu in "discutie" desi este tardiv. Cred insa ca acest articol va mai fi citit si de alti oameni, asa ca nu e totul pierdut :).
    Mai intai ...felicitari pentru acest blog. Ofera informatii interesante si poate raspunsuri pentru unii.
    Rugamintea mea este ca inainte sa va faceti ORICE initiere, sa va documentati. Nu o faceti sub impulsul unei trairi de moment. Odata cu cunoasterea detii si o mare putere. Iar puterea trebuie folosita cu intelepciune, ori va crea dezastre. Si aici nu ma refer la plan personal( lucru evident), ci la ceva mai amplu.
    1.Pentru persoana care dorea sa stie mai multe despre acele lumanari utilizate in wicca, exista diverse ritualuri care se fac pentru scopuri tintite, si se folosesc lumanari specale pentru acele scopuri. Ex: ritual pentru prosperitate, sau folosesti lumanarea ta de maditatie, sau o lumanare verde. Documenteaza-te si vei intelege.
    2.Pentru cel care "uraste ortodoxismul" -don't hate the game...hate the plaiers! Dumnezeu nu are nici o vina ca unii preoti au ajuns sa ne distruga increderea in religie. Ura este un cuvant puternic! Vrei wicca sau altceva? Mai intai regaeste-te pe tine insuti, gaseste echilibrul interior si scapa de ura! Poti incepe prin a medita si prin a sta de vorba cu Tatal. Intoarce-te catre creator, si vei intelege f multe. Dumnezeu are atatea nume, se manifesta in atatea feluri...depinde de tine sa il descoperi si sa ii intelegi si sa ii accepti tainele.
    3. A fi interesant si a imbratisa un mod de viata, sunt doua lucruri diferite! Frumoasa e si pictura, dar nu inseamna ca toti ne nastem pictori. Pe langa wicca, mai exista si woodoo, hermetism, magie ceremoniala...ce facem? Sunt interesante toate! Practicam tot ca deh...sunt interesante si facem strutocamila! Dragii mei, nu deschideti o usa pe care nu stiti cum sa o inchideti! Nu toti suntem facuti pentru asa ceva. Mai tineti minte inca un sfat! Cand deschizi o usa, sa scoti ceva, sau pur si simplu sa arunci o privire, exista riscul ca si intre ceva. Si nu e intotdeauna bun si luminos!
    4. Wicca nu deschide usile demonilor!!! Noi suntem cei care din prostie si ignoranta deschidem usi pe care nu le mai inchidem, sau nu stim cum sa le inchidem!!! Mare diferenta! Nu ai inteles nimic din acel reportaj!!!
    Exista tehnici non invazive, care va pot duce la o cunoastere, sau mai bine spus o autocunoastere profunda, fara a apela la ceva ce nu puteti controla!
    Incercati tehnicile de meditatie. Veti gasi liniste si echilibru, inainte de toate!
    Mai vreau sa punctez un lucru si apoi va las, Samanismul, este intradevar una dintre cele mai vechi religii pagane din lume. Este sublim, eu sunt lucrator samanic, si pana sa imi fac initierile, am petreut o groaza de vreme citind, documentandu-ma si meditand! Am fost aleasa si testata inainte sa mi se faca initierea! Samanismul la fel ca wicca si multe alte forme de manifestare spirituala, nu este pentru toata lumea! Nu il practici pentru ca asa iti "tuna mintea". Este un mod de viata, este un angajament si o stare!
    Sfaturile mele sunt date cu drag, fara vreun interes ascuns.
    Inainte sa faceti ceva, ganditi, analizati si cititi! Aveti atatea surse credibile puse la dispozitia voastra! Va sugerez sa il cititi pe Eliade, ale carui carti sunt recomandate in intreaga lume ca fiind studii pertinente cu privire la religiile din intraga lume, cititi-o pe Sandra Ingerma, sau pe Carlos Castanieda. Va recomand cu caldura Neale Donald Walsch-Conversatii cu Dumnezeu.
    Nu vreau sa jignesc pe nimeni insa nu va comportati ca niste copii cand vine vorba de ceva atat de serios!
    Pana data viitoare, alegeti intelept.
    Namaste! (nu este samanic, insa este la fel de profund). :)

    A.
    Anonim said...
    felicitari pt tot ce ai scris pt unele persoane este ceva straniu iar pt altele e ceva super.Eu practic magie neagra cu ajutorul cartii umbrelor... si cu ajutorul religiei wicca este ceva foartr frumos
    Anonim said...
    De unde ai o astfel de carte.........sau e in imaginatia ta....creeata de tn??? Da-mi te rog fb. tau.
    Anonim said...
    Foarte interesant articolul! Cel mai trist (pentru cei care sunt pasionați de religia wicca) este ca toți cred ca wiccani sunt satanisti, cea ce nu este deloc adevărat. Ce poate fi satanisti în faptul ca "lucram" cu natura?!
    Anonim said...
    As vrea să învăț practicile wicca. Ce ar trebui să fac?
    Unknown said...
    In atentia celor care considera magia , wicca sau cum vreti sa i spuneti , drept ceva fantastic sau un joc de moment . NU este asa nu va jucati si nu recomand nimanui sa calce pe taramul magiei NEGRE. Este foarte greu de controlat si uneori oamenii s-au lasat prada puterii si nu au mai putut sa o controleze , iar odata ce ai deschis niste porti pe care nu le mai poti inchide ,nu sfarsesti bine. Nu glumiti cu asta si cugetati de mai multe ori pana sa faceti pasi spre necunoscut .Si inca ceva daca nu ai har si chemare pentru magie nu incerca , pentru ca nu vei reusi nimic si vei crede ca nu e adevarat . Cu respect , LUPUL NEGRU.
    Iben said...
    nu-mi venea să cred că mă voi reuni vreodată cu fostul meu iubit, eram atât de traumatizat, rămânând singur, fără corpul care să rămână lângă mine și să fiu cu mine, dar am fost atât de norocos într-o anumită zi să întâlnesc acest lucru dr. puternic, vrăjitor Dr Wight, după ce i-a spus despre situația mea, a făcut tot posibilul uman ca să vadă că iubitul meu se întoarce la mine, într-adevăr, după ce a lansat vraja, fostul meu iubit a revenit la mine mai puțin de 48 de ore, a venit fostul meu iubit înapoi, implorându-mă că nu mă va mai părăsi niciodată, 3 luni mai târziu ne-am logodit și ne-am căsătorit, dacă aveți aceeași situație, contactați-l pe dr. wight, pe e-mailul său: wightmagicmaster@gmail.com. mulțumesc foarte mult, domnule, că mi-ați readus fostul iubit înapoi, adresa de e-mail a lui: wightmagicmaster@gmail.com.

    WhatsApp: +17168691327
    DR DAWN said...
    Am crezut că vrăjitoarea nu are putere și nu am crezut niciodată în Vrajă până nu m-am întâlnit cu (vrăjitorul vrăjitoarei) care a făcut o vrajă de dragoste care l-a făcut pe iubitul meu să se întoarcă la mine în 3 zile, după ce m-am trăit timp de 6 luni, acum sunt fericit femeie care trăiește fericită alături de familia mea, cu ajutorul lui (witchdawn) roagă-o să te ajute dacă ai nevoie,
    1) Vrajă pentru a-ți întoarce iubirea.
    2) Ai nevoie de vraja pentru a concepe.
    3) Ai nevoie de vraja pentru a opri avortul spontan.
    4) Ai nevoie de vraja pentru a uita total de cineva.
    5) Ai nevoie de putere spirituală.
    : dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2348032246310
    Anonim said...
    E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam stă o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Dacă vrei să-ți răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire