O mama isi ia copilul prin oras si cineva vede copilul si spune: "O, ce dragut e! E pur si simplu adorabil!" 
Persoana care admira copilul poate privi prea mult copilul. Daca mama nu efectueaza imediat un pas prevenitor - sa scuipe copilul, negand in fata lui Dumnezeu ca este atragator sau cerand persoanei care lauda copilul sa-l atinga sau sa-l scuipe - deochiul incepe sa opereze. In momentul cand mama si copilul ajung acasa, pe copil il doare deja tomacul si plange.E imbujorat, transpirat si poate avea diaree. In curand, devine deshidratat si intr-adevar ii este rau. Mama il duce la un medic conventional, dar "nimic nu se poate face". In final , cheama vraciul local - de obicei o femeie batrana - care diagnosticheaza adevarata cauza a problemei si il lecuieste.
Uneori, deochiul este diagnosticat prin circumstante: copilul era bine dimineata, a fost laudat sau privit prea lung, a inceput sa transpire si sa vomite, cauza este clara! dar de cele mai multe ori, diagnosticul si leacul implica o serie complexa de ritualuri care variaza in functie de cultura. Apa, uleiul si ceara topita - lichide - pot juca un rol sau ritual se poate concentra asupra unui obiect natural, in forma de ochi umplut cu lichid, oul. Leacurile, cand sunt efectuate, se spune de obicei ca sunt dramatice, aproape instantanee. In Europa de Est, deochiul este diagnosticat prin aruncarea de taciuni, carbuni sau chibrituri arse intr-un vas cu apa. Daca taciunele pluteste, copilul a fost deocheat. In Ucraina, ceara topita poate fi scursa in apa sfintita, pentru a diagnostica bolile spirituale. Daca improasca sau ne lipeste de o parte a vasului, pacientul sufera de deochi. Se recita rugaciuni secrete cunoscute doar de femei si este folosita apa sfintita pentru a imbaia victima.Ceara este reincalzita si , de data aceasta, este turnata in apa, se scufunda la fund ca un bustean solid, indicand faptul ca a avut loc o vindecare. In Grecia, Mexic si alte locuri, apa sfintita este data copilului ca sa o bea si/sau este trasata pe copil sub forma unei cruci. Daca faptasul plin de remuscari poate fi facut sa scuipe in apa, inainte de a o bea copilul, cu atat mai bine. Pentru a evita acuzatiile directe de a fi cauza o astfel de nenorocire, un membru al familiei poate sta in afara bisericii cand presupusul faptas este acolo si ii poate ruga pe toti cei care trec pe acolo sa scuipe intr-o cupa cu apa stintita, fara a jena pe nimeni. 
In Italia, diagnosticul se face prin scurgerea uleiului de masline intr-un bazin cu apa, o picatura pe rand, in timp ce se recita rugaciuni secrete, mostenite doar de femeile din familie. Daca picaturile se aduna la un loc sub forma unui ochi , deochiul este cauza bolii. Leacul consta in recitarea de rugaciuni in timp ce se toarna ulei in bazinul cu apa din nou - cateodata timp de ore intregi - pana cand se formeaza un strat perfect de ulei, care nu seamana unui ochi.
In Mexic, atat diagnosticul, cat si leacul sunt adeseori implinite cu ajutorul unui ou intreg neclocit. Se rostogoleste un ou peste trupul copilului sau se pune sub pat si se sparge. Daca este "tare", sau "seamana cu un ochi", atunci deochiul este cauza bolii copilului.

2 Comments:

  1. DR DAWN said...
    Am crezut că vrăjitoarea nu are putere și nu am crezut niciodată în Vrajă până nu m-am întâlnit cu (vrăjitorul vrăjitoarei) care a făcut o vrajă de dragoste care l-a făcut pe iubitul meu să se întoarcă la mine în 3 zile, după ce m-am trăit timp de 6 luni, acum sunt fericit femeie care trăiește fericită alături de familia mea, cu ajutorul lui (witchdawn) roagă-o să te ajute dacă ai nevoie,
    1) Vrajă pentru a-ți întoarce iubirea.
    2) Ai nevoie de vraja pentru a concepe.
    3) Ai nevoie de vraja pentru a opri avortul spontan.
    4) Ai nevoie de vraja pentru a uita total de cineva.
    5) Ai nevoie de putere spirituală.
    : dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2348032246310
    Lovrin said...
    Çdo problem ka një zgjidhje kur takoni personin e duhur! Mos kini frikë se ekziston një magjistar i shkëlqyer dhe zgjidhës shpirtëror i problemeve që është në gjendje t'i japë fund problemit tuaj. Dua te vleresoj Dr Fady qe me riktheu martesen time me magjine e saj, Pas 1 viti ndarje me burrin tim, me ndihmen e magjistares se mrekullueshme Dr Fady burri im erdhi ne shtepi dhe tani jemi te lumtur bashke per mire, edhe nje here faleminderit per Dr Fady gjithashtu shëroi të gjitha llojet e sëmundjeve si p.sh.

    1 DEKLARATË DASHURI
    2 WIN S EX KTHIMI
    3 FRUTA GOMS
    4 NJOFTIM PËR PROMOCION
    5 DEKLARATA E MBROJTJES.
    6 MAGJIA E BIZNESIT.
    7 DEKLARATË E MIRË PUNËS.
    8 HIV SIDA.
    9 NDALO MISKARRIMIN.
    10 MIROOD NJOFTIM SHPALLJE.
    11 SHKAK I TELEKINEZËS.
    DREJTSHKRIMI I LOTARIVE DHE ÇËSHTJA GJYQËSORE Kontakt Kontaktoni atë për ndihmën tuaj nëpërmjet: drfady720@gmail.com
    WHATSAPP:+2349039422406

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire