COMPRESE CU BRUSTURE
- frunzele proaspete se spală, se zdrobesc, se aplică sub formă de cataplasmă, de mai multe ori pe zi până dispare cauza. Este recomandată în entorse, luxatii, picioare rănite de prea mult umblat, arsuri, leziuni ulceroase, plăgi usturătoare.
COMPRESE CU CRETISOARĂ
- se spală o cantitate corespunzătoare de plante proaspete, se zdrobesc pe un fund de lemn cu un sucitor de tăietei, se aplică sub formă de compresă pentru vindecarea rănilor, întepăturilor, tăieturilor.
COMPRESE CU MUSETEL
- se toarnă 1 l lapte clocotit deasupra a 2 linguri de musetel, se lasă să stea 2-3 minute, se strecoară si se aplică sub formă de comprese calde. Este recomandată compresa caldă în durerile de ochi, conjunctivite, alte inflamatii ale ochilor, în eruptii cutanate care provoacă mâncărimi sau supuratii, iar sub formă de gargară în durerile de dinti, precum si la spălarea rănilor.
COMPRESE CU PATLAGINĂ ÎNGUSTĂ
- frunzele proaspete se spală, se zdrobesc până se formează o pastă (terci), care se aplică pe zona interesată. Este recomandat în răni, crăpături la picioare, tăieturi, întepături de insecte, muscături de câine turbat, animale veninoase. Frunzele frecate în mâini cu sare si aplicate la gât, vindecă gusa, iar la picioare vindecă băsicile sau rosăturile de la încăltăminte. Este recomandată compresa si în cazul bolilor canceroase ale glandelor.

0 Comments:

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire