1. CURA DE STRUGURI
Ca si cea de mere se utilizează pe perioade scurte de timp (2-3 zile), iar în bolile maligne timp de 15-30 de zile. Se consumă numai pulpa boabei de strugure, fără seminte si coajă, sau numai sucul proaspăt extras. Se începe cu 1 kg. crescând treptat la 2-3 kg. pe zi. Fiind bogat în vitamine, glucide, săruri naturale, strugurele facilitează metabolismul organismului, echilibrează balanta de vitamine, favorizează eliminarea acidului uric, are un efect decongestionant, se recomandă în majoritatea bolilor. Sucul are efect depurativ, diuretic, tonifiant fiind indicat în bolile infecto-contagioase (scarlatină, rujeolă, varicelă, gripe), tumori maligne.
2. CURA CU SUC DE LĂMÂIE
Exercită un efect depurativ, neutralizant al aciditătii sângelui, tonifiant al peretelui capilar. Se începe cu sucul de la o lămâie, crescând zilnic doza cu câte o lămâie, până se ajunge la 7 lămâi pe zi. Din ziua a 8-a se scade câte una până se ajunge la o lămâie. Durata curei este de 14 zile, iar după o pauză de 2 săptămâni se poate relua. Este eficientă în litiaza renală, gută, obezitate, angină, migrenă, varice, sciatică, boli hepatice, respiratorii.

3. CURA CU SUC DE ORZ VERDE
Se consumă 3 x 50 ml. pe zi. Se foloseste contra următoarelor boli: anorexie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, gastrice, ulcer, cancer, colite, pancreatite, afectiuni hepatice, constipatie ischemică, arteroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hipertensiune, hipotensiune, astm bronsic, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglări hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială, reumatism articular acut, lombosciatică, artrite, acnee, efelide, dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fracturi, formarea calusului în sarcină la femei, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotentă sexuală.
Comparativ cu alte plante, orzul verde contine:* de peste 250 de ori mai multă vitamina A decât în salata verde;* de peste 25 de ori mai mult potasiu decât în banane;* de peste 11 ori mai mult calciu decât în lapte;* de peste 11 ori mai mult fier decât în telină;* de peste 7 ori mai multă vitamina C decât în portocale;* de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât în spanac;* de peste 23 de ori mai multă biotină decât în lapte.
Cura de primavara cu CLOROFILA
- Sangele rosu se curata cel mai bine cu "sange verde " -Cu fiecare zi ce trece, primavara isi intra mai mult in drepturi. Verdele sau crud cucereste pas cu pas peisajul, acoperind campiile, dealurile, padurile, intr-un tarziu, muntii si vaile inalte. Natura traieste o adevarata betie verde, o betie a vietii clocotitoare, care a rupt zagazurile iernii. Razele soarelui sunt sorbite cu lacomie de frunzele tinere, transformandu-se in viata, in culoare si freamat. In aceasta magie a primaverii, a naturii reinviate, exista o substanta, una singura, care este cheia tuturor transformarilor: clorofila. Descoperirea ei a revolutionat biologia, fiind decriptat astfel - e drept, doar partial - procesul prin care razele soarelui dau viata pamantului: fotosinteza. Micile molecule de clorofila, uluitor de asemanatoare globulelor rosii - elementul de baza al sangelui uman -, sunt temelia vietii pe aceasta planeta. Ele mentin in viata nu numai plantele, ci (conform ultimelor descoperiri) si animalele. Reflexul animalelor carnivore de a paste efectiv plante verzi are ca explicatie efectele tamaduitoare ale clorofilei, care are si asupra organismului uman efecte benefice uluitoare. Sangele verde, cum mai este numita aceasta substanta, ne dezintoxica organismul, ne regleaza tranzitul intestinal, ne vindeca si ne alina ranile, incetineste procesul de imbatranire, ne protejeaza impotriva radiatiilor cancerigene, precum si impotriva substantelor chimice nocive.
Pe masura ce studiile biologice avanseaza, este pusa in evidenta o legatura uluitor de puternica, misterioasa, intre om si aceasta substanta vitala. Se pare ca organismul uman este programat de la Dumnezeu sa interactioneze intens cu acest elixir verde, care-i modifica in bine majoritatea proceselor vitale. Cea mai intensa actiune a clorofilei se exercita asupra sangelui uman, compensand carentele in anumite minerale, ajutand la eliminarea toxinelor. Ideea populara ca o cura de urzica, de leurda sau de spanac verde "innoieste sangele " si-a gasit astfel un suport experimental extrem de serios. Oamenii de stiinta au cautat sa dezlege misterul acestei interactiuni intre "sangele plantei " si sangele uman, lucru care nu este foarte usor. In schimb, studiile lor au pus in evidenta o actiune cu mult mai ampla a extractelor de clorofila, asa incat a prins contur ideea unei terapii cu clorofila.
In ce consta terapia cu clorofila?
Consta pur si simplu in administrarea pe cale orala de extracte vegetale foarte bogate in clorofila. Studiile efectuate in Statele Unite pe aceasta tema au avut rezultate exceptionale. Clorofila declanseaza procese puternice de dezintoxicare, favorizeaza asimilarea si fixarea mineralelor vitale, stopeaza infectiile. Aplicata extern, cicatrizeaza ranile si mareste viteza de regenerare a tesuturilor. In prezent se estimeaza ca cine va reusi sa extraga, sa izoleze clorofila si sa o faca accesibila in alimentele de uz comun, acela va domina industria alimentara si chiar farmaceutica a viitorului.
Cum pot fi obtinute extractele de clorofila?
Pentru a obtine extractele pentru o cura de primavara cu clorofila nu avem nevoie de o aparatura prea sofisticata. Este foarte util sa avem un mixer electric, dar in absenta acestuia, extractele de clorofila pot fi obtinute si manual. Iata cele doua metode de obtinere a extractului de clorofila:
Metoda 1 - cu ajutorul mixerului electricReteta pentru obtinerea unui pahar (200 ml) de extract de clorofila este urmatoarea: intr-un vas de plastic se pune un manunchi de mladite verzi de plante (grosimea manunchiului este cat sa poata fi cuprins intre degetul mare si aratator) si un pahar de apa plata sau apa de izvor. Se marunteste planta foarte bine (vreme de 3-5 minute) cu ajutorul mixerului, dupa care se filtreaza imediat printr-un tifon. Se consuma preparatul imediat dupa filltrare, asa incat sa nu se oxideze.
Metoda 2 - prin macerareAceeasi cantitate de mladite verzi se toaca marunt pe o planseta de lemn. Imediat dupa tocare, planta este pusa cu tot cu suc intr-un pahar cu apa plata sau apa de izvor si se lasa la macerat la temperatura camerei, vreme de sase ore, dupa care se filtreaza prin tifon. Dupa filtrare, extractul obtinut se consuma imediat.
Ce fel de mladite verzi folosim?
Se folosesc numai tulpini de plante alimentare. Tulpinile plantelor pe care nu le cunoasteti sau a caror provenienta este incerta nu vor fi niciodata folosite, deoarece pot avea efecte toxice imprevizibile (fie datorita toxicitatii plantei in sine, fie datorita stropirii plantei cu substante chimice, ingrasaminte etc.). Cu cat verdele plantei este mai intens, cu atat efectele sale vor fi mai puternice, deoarece si continutul de clorofila va fi mai ridicat. Iata cateva plante frecvent folosite in terapia cu clorofila: - fire verzi de zarzavat: patrunjel sau telina, in anumite cazuri frunze de ceapa verde sau usturoi; - tulpini tinere de urzica sau frunze verzi de leurda ori papadie; - mladite verzi, de circa 8 cm inaltime, de grau, orz sau ovaz; - tulpini tinere de lucerna.
Cat dureaza si cum se face o cura cu clorofila?
De la bun inceput, trebuie spus faptul ca in ciuda aparentei simplitati a procedeului, efectele sale asupra organismului sunt foarte puternice. Ca urmare, aceasta cura poate fi resimtita ca un soc de catre organism, daca nu este pornita gradat. O cura standard cu clorofila dureaza 12 zile si va decurge astfel: - In prima zi de cura nu se va bea mai mult de un sfert de pahar (50 ml) de extract de clorofila, care va fi luat in doza unica, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte mesei de dimineata. - In a doua zi de cura se va dubla cantitatea de extract (100 ml), care va fi baut in doua reprize, cu 30 de minute inaintea mesei de pranz si de seara. - Intre ziua a treia si a unsprezecea se mareste doza cu cate un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml etc.), repartizandu-se in trei parti egale, luate cu 30 de minute inaintea celor trei mese principale. - In a douasprezecea zi se bea cate un pahar de extract de clorofila inaintea fiecarei mese. Este de preferat ca in ultima zi de cura sa nu se consume altceva decat orez fiert si sarat dupa gust, pentru ca efectele de dezintoxicare sa fie mai intense. Efectele curei cu clorofilaEste un excelent mijloc de purificare in perioada de primavara, fiind usor de aplicat si extrem de eficient. Cel mai rapid se va simti efectul de accelerare al tranzitului intestinal, ceea ce ce va determina o binevenita eliberare a colonului de toxinele acumulate peste iarna. Daca extractele vegetale sunt prea puternice pentru dvs. si va dau diaree, atunci le veti lua in doze mai mici si veti bea in paralel ceaiuri de menta, coada-racului sau scoarta de stejar, pentru a controla procesul.
Al doilea care va beneficia de pe urma curei cu clorofila va fi sangele. Tulburarile de coagulare, anemia, carentele de calciu si magneziu vor fi rapid compensate de aceasta cura. Hemofilia, chiar anumite forme de leucemie raspund foarte bine la aceasta forma de tratament. Pielea este cea de a treia "tinta " a curei cu clorofila. Acneea rebela, diferitele forme de alergie, sensibilitatea la infectii vor fi puse pe fuga cu ajutorul tratamentului cu extracte verzi. Tenul va deveni curat si luminos, pielea va capata o stralucire sanatoasa. Gastritele si ulcerele de primavara se amelioreaza si ele cu ajutorul acestei cure. Folositi mai ales extractele din plante aromatice blande (patrunjel, telina) si urzica (care este cicatrizanta si antiacida), care vor proteja peretii stomacului si - important - vor combate bacteriile de la acest nivel (inclusiv celebrul Helicobacter pilori). Astmul sau bronsita vor fi si ele ameliorate de aceasta cura, deoarece clorofila inhiba si distruge bacteriile, favorizeaza procesul respirator. Astenia de primavara va fi combatuta, mai ales daca vom folosi plante mai amare (frunzele de papadie sunt excelente), in timp ce starile de oboseala vor fi risipite de extractele verzi de patrunjel si telina, adevarate tonice aromatice. Ar fi pacat sa vorbim despre cura cu clorofila fara sa mentionam efectele sale exceptionale pentru oamenii care lucreaza in mediu toxic, care sunt expusi la radiatii (cum ar fi cele ale monitoarelor calculatoarelor, razele X ale aparatelor de analiza), care au avut sau au o hrana cu multi aditivi sintetici sau cu multa carne. Clorofila protejeaza vasele de sange impotriva sclerozarii, tine la respect infectiile bacteriene indiferent de localizare (chiar si pericardita - inflamatia muschiului cardiac - a fost tratata cu succes cu acesta terapie).
Cui ii este recomandata cura cu clorofila?
Fireste, ca orice cura de primavara, si terapia cu clorofila este adresata practic tuturor persoanelor, fie ele tinere sau in varsta. Desi este eficienta si in boala canceroasa ori in cele tumorale benigne, cura cu clorofila este recomandata in special persoanelor sanatoase. Periodic, mai ales la schimbarile de anotimp, organismul are nevoie de dezintoxicare, iar clorofila este un mijloc sigur si eficient de purificare, care va asigura premisele unei stari de sanatate excelente si a unei forme fizice si psihice maxime. O a doua categorie careia i se adreseaza cura cu clorofila este aceeea a persoanelor care au afectiuni cronicizate. Astmul si bronsitele (inclusv cele tabagice), hepatita cronica (inclusiv fazele pre-cirotice si cirotice), reumatismul cronic si cel degenerativ, guta si multe alte boli pot fi ameliorate si vindecate cu ajutorul extractelor verzi. Batranii si convalescentii, adolescentii cu tulburari hormonale vor beneficia, de asemenea, de efectele reglatoare exceptionale ale extractelor de clorofila. De asemenea, obezitatea, inclusiv cea care apare pe fond de dezechilibru hormonal, raspunde foarte bine la acest tratament, asociat cu o cura vegetarian-crudivora.

Cui ii este contraindicata cura cu clorofila?Aceasta cura este contraindicata persoanelor cu diaree acuta, cu colita de fermentatie, precum si celor al caror colon este foarte sensibilizat. Persoanele care au suferit operatii de by-pass coronarian, care sufera de tromboza vor face aceasta cura numai la recomandarea si sub supravegherea medicului.
Cura cu grau incoltit
Regimul alimentar-minune al parintelui Leontie Gazea
"Graul incoltit este un stimulator extrem de important al activitatii vitale a organismului uman, datorita continutului bogat in complexul de vitamina B si in multe alte vitamine, cat si a diferitilor fermenti (enzime) necesare pentru reglarea proceselor intime din organism. In multe boli, dupa o saptamana-doua de consum al boabelor incoltite de grau, la oamenii de orice varsta se constata o vizibila imbunatatire a starii de sanatate si apoi o insanatosire completa... Folosirea acestei metode nu este periculoasa si este foarte eficienta". Iar doctorul francez Jean Valnet in lucrarea sa, "Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale" (Editura "Ceres", Bucuresti, 1991), scrie: "(...)exceptionala bogatie a constituentilor lui (a graului - n.r.) autorizeaza cercetatorii care s-au aplecat asupra problemelor sanatatii sa afirme ca ar da o grea lovitura dezvoltarii tot mai accentuate a diabetului, a asteniilor, a nevrozelor, a nevritelor, a bolilor cardiovasculare, a cazurilor de cancer".
Parintele pregatea grau incoltit zilnic si il consuma umed sau sub forma unor turtite facute de dumnealui. Dar acest mod de folosire a graului incoltit ingreuna si limita posibilitatea utilizarii lui pe timpul calatoriilor sau deplasarilor in alte localitati. Pentru a inlatura aceste pierderi si a veni in ajutorul consumatorilor, fiul sau - ing. Nicolae Gazea - impreuna cu feciorul sau, Constantin, si dl Cristea Marin au facut o inventie: fulgi de grau incoltit. Produsul este brevetat si premiat la Salonul International de Inventii din Iasi, octombrie 1996, obtinand Medalia de Aur. De asemenea, in noiembrie 1998, la Salonul International de Inventica de la Bruxelles, a obtinut inca o Medalie de Aur. Acest produs se gaseste in comert sub numele de "Granovit" - fulgi de grau germinat. Se poate cumpara la mai toate magazinele alimentare din Iasi si in multe alte localitati. (Fara indoiala si in Bucuresti). "Granovitul" pastreaza insusirile si intreaga valoare nutritiva si medicinala a graului incoltit umed. Nu de mult, aceiasi cercetatori au scos inca un sortiment: "Musli-granovit", care se gaseste deja in comert.
Tratamentul cu grau incoltit
Ce este graul incoltit?
Germenii de grau (graul incoltit) sunt seminte care trec din starea de viata latenta in stare activa, proces care determina o serie de transformari biochimice si de structura. In acest moment, samanta incoltita contine maximum de substante folositoare organismului uman. Iata cateva cantitati de minerale usor de asimilat de catre organism, continute de 100 grame germeni de grau: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%). La aceste minerale se adauga vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime si anumiti hormoni vegetali, cu structura foarte putin cunoscuta, care au efecte terapeutice extraordinare.
Durata curei
Pentru a observa primele efecte ale consumarii graului incoltit este necesara trecerea a 3-4 saptamani. Stabilizarea efectelor apare, insa, dupa 2-3 luni si 6-12 luni in cazul persoanelor devitalizate sau care sufera de afectiuni grave.Doza de grau consumata zilnicDoza terapeutica la adulti este de 3-6 linguri pe zi; la copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi; la copii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurite pe zi.
Administrarea
Administrarea germenilor de grau se face dimineata, pe stomacul gol. Graul incoltit se da prin masina de tocat, pentru a fi maruntit, dupa care se amesteca cu miere. Exista si o serie de retete de combinare a graului germinat cu alte alimente-medicament.Actiuni terapeutice ale acestei curePrimele efecte care se observa la aceasta cura sunt: oprirea caderii parului, marirea sau refacerea acuitatii vizuale, imbunatatirea coordonarii miscarilor, intarirea dintilor, infrumusetarea pielii, reglarea activitatii nervoase (germenii de grau au si un efect usor sedativ), marirea vitalitatii.
Indicatii
Graul incoltit este indicat in: crestere, tratamentul intarzierilor de crestere la copii; boli de piele (acnee, eczeme, afectiuni infectioase recidivante); imbatranire, imbatranire prematura; afectiuni hepatice; subponderalitate (are efect reglator asupra greutatii corporale); la femei - in cazurile de estompare a caracterelor feminine: talia ingusta, bazinul larg, vocea subtire, lipsa pilozitatilor (parului) din zona abdomenului, spatelui, faciala etc; tromboflebita; arterita; tumori ale stomacului, tumori in general; cancer; afectiuni oculare; afectiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm si bronsita); impotenta si sterilitate masculina (pentru barbatii cu vitalitate generala foarte scazuta); amenoree, dismenoree (la femeile cu o constitutie fragila, anemice); anemie, lipsa de calciu si magneziu; dureri de cap, migrene, insomnie.
Contraindicatii ale curei cu grau incoltit
Germenii de grau sunt contraindicati persoanelor care se confrunta cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni in organism. In consecinta, femeile cu ciclu menstrual foarte abundent, barbati cu tendinta spre efeminare vor folosi cu prudenta acest remediu-minune, care in cazul lor ar putea sa accentueze anumite probleme.Sortimente de grau germinat ce se gasesc in comertIn comert se gaseste grau incoltit in urmatoarele forme de prezentare: Ą pulbere obtinuta prin uscarea si macinarea graului incoltit si apoi uscat; Ą fulgi obtinuti prin prelucrarea mecanica a boabelor de grau incoltit; Ą diferite combinatii de fulgi sau pulbere de germeni de grau cu fructe uscate (catina, fructe de padure, fructe exotice). Evident, nici unul din aceste produse nu are puterea curativa a boabelor de grau proaspat germinate si date prin masina de tocat.
Obtinerea graului incoltit dupa metoda Valeriu Popa
Se cumpara grau - din ultima recolta. Se cerne prin sita, ca sa cada corpurile straine. Joi dimineata la ora 6 se pune la incoltit 1 kg de grau, intr-o oala smaltuita, cu o capacitate de 5 litri. Se spala cu apa rece pana se obtine o apa curata. Apoi, se umple oala cu apa limpede. Se pune intr-un loc ferit. La ora 14 si ora 22 se scurge apa in care a stat graul si se spala din nou, pana ramane iar apa curata. Se umple din nou oala si se lasa la o parte. Vineri la ora 6 se scurge apa si se transfera graul in strecuratoare. Se pune strecuratoarea sub jet de apa. In timpul spalarii nu amestecati graul. Spalarea sa dureze numai cateva secunde. Se va repeta din 8 in 8 ore, adica la orele 6 - 14 - 22, pana iese embrionul (coltul) de 2 mm si radacinile de 5 mm. Aceasta se obtine sambata pe la pranz sau, cel mai tarziu, seara. Cand se obtine marimea embrionului si a radacinii, se pune graul in sticle de lapte care se vor acoperi cu dopuri, ca sa nu intre aerul, si se lasa la frigider. Dintr-un kg de grau se obtine 1,5 kg de grau incoltit. Aceasta cantitate ajunge pentru o saptamana.

Tratamentul cu oua de prepelita
Nu mai tin bine minte cand si unde am citit pentru intaia data despre tratamentul diferitelor boli cu ajutorul oualor de prepelita. Sa fi fost in "Formula AS"? Imi notasem atunci, in graba, doar ceea ce ma interesa (egoist, recunosc). Luat "de-ale vietii valuri", am neglijat staruinta de a cauta o sursa, dupa superficiale incercari. Apoi, in timpul uneia dintre tot mai sporadicele plimbari prin oras, am zarit in vitrina unui chiosc alimentar un cofraj in care erau expuse miraculoasele oua. Decis, am cumparat saizeci, am ajuns acasa si, incepand cu ziua urmatoare, mi-am propus sa incerc tratamentul. In primele zile a fost mai dificil, pana m-am obisnuit cu tipicul si cu absenta paharelului de palinca inainte de masa. Dupa cateva zile, efectul tratamentului a inceput sa se simta: eram mai linistit datorita - se vede treaba - reglarii tensiunii arteriale; somnul imi era mai putin agitat si fara intreruperile obisnuite; parca si respiratia "curgea" mai lejer. Am impartasit catorva vecini si prieteni bucuria descoperirii unui "panaceu". Unii dintre ei mi-au cerut amanunte (nu stiau cum arata o prepelita, unde traieste etc.), altii m-au luat in deradere. Dar... cand am dorit sa-i ajut pe cei dintai, n-am mai gasit oua. Patronul chioscului cu pricina renuntase la produsul respectiv pentru ca, zicea el, nu este rentabil, oamenii nu aveau incredere sau nu aveau bani pentru "tratamente costisitoare". Atunci m-am hotarat sa-i ajut, in primul rand "luminandu-i" si facilitandu-le obtinerea produselor la un pret convenabil. Sunt pensionar - mi-am zis - am casa, curte, un petec de gradina, ma va ajuta si baiatul meu, care este informat si - de bine, de rau - se pricepe la afaceri...
Si iata ce-am aflat: prepelita este, asa cum indeobste se stie, o pasare salbatica de mici dimensiuni, ceva mai dezvoltata decat porumbelul domestic. Ea poate fi intalnita in Asia, Europa, Africa, Australia si America de Nord. Este migratoare. Chinezii (ah, iar chinezii!, veti fi exclamand) au reusit s-o domesticeasca, in urma cu peste o mie de ani. De la acestia au importat-o japonezii, care au trecut la inmultirea si perfectionarea ei, astfel incat pana in zilele noastre s-a ajuns la o adevarata industrie de mare importanta economica. Daca prepelita europeana mai este inca migratoare, produce si cloceste, o data pe an, pana la 12 oua, cea japoneza produce anual peste 250 de oua, insa nu mai are aptitudini de zbor si nici nu cloceste.
Datorita carnii lor delicioase, aceste pasari de crescatorie au devenit din ce in ce mai cautate, mai cu seama in Europa occidentala si in America de Nord. Dar nu numai atat. Carnea si ouale de prepelita sunt recunoscute si pentru efectele benefice din punct de vedere medical, fapt pentru care sunt solicitate pe piata mondiala. In plus, necesita spatii reduse pentru crestere, iar cheltuielile necesare echipamentului, procurarii materialului de matca si de hrana sunt destul de mici. Efectul tamaduitor al oualor de prepelita este dovedit, dupa zeci de ani de cercetari, de catre medici din diverse tari, printre care si din tara noastra. In urma cercetarilor si a experimentarilor in clinici si in sanatorii, s-a constatat ca, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte ori si jumatate mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de cincisprezece ori mai multa vitamina B2.
De asemenea, contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orice varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic. Se folosesc benefic in perioada pre si postnatala, ca si dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire.
Sunt recomandate doua tipuri de cura cu oua de prepelita:1. CURA DE 120 DE OUA - pentru hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces.2. CURA DE 240 DE OUA - pentru TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, previne arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos etc.
Cum se deruleaza un asemenea tratament?Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafeluta (la care trebuie sa renuntam in timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), inainte de micul dejun. Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg, fara sare, zahar sau substante aromate. Pentru ca e mic, eu il sparg intr-o lingura de supa, lasandu-l sa alunece de la baza limbii catre esofag. Persoanelor care nu suporta aceasta maniera le recomand amestecul cu miere de albine sau pulpa de fructe. Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, acesta fiind alcatuit, de preferinta, din hrana rece. In cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa administrarea continutului oualor.In timpul tratamentului, consumul de alcool (bauturi alcoolice) reduce efectele terapeutice cu cel putin 50%.
Tratamentul se poate relua dupa trei saptamani de pauza - la adulti, iar la copii - dupa doua, trei luni.Exista mai multe scheme (grafice) de tratament, in functie de varsta, de afectiuni si - de ce nu - de recomandarile medicului curant. Iata, mai jos, cateva pe care le-am gasit in diferite surse si le-am notat. Este foarte important sa se consume oua proaspete:1. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru copii intre un an si trei ani:Se pot administra cate doua oua zilnic.2. Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru copii intre 4 si 7 ani:Se adminsitreaza cate trei oua zilnic.3. Cura de 90 de oua in 30 de zile, pentru copii intre 8 si 10 ani:Se pot administra cate trei oua zilnic.4. Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/ adolescenti intre 11 si 15 ani:In primele patru zile - cate trei oua pe zi;Intre a 5-a si a 30-a zi - cate patru oua pe zi;In a 31-a zi - trei oua, iar in a 32-a zi - un ou.5. Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru adulti si adolescenti intre 16 si 18 ani:Se respecta schema de mai jos, doar ca in a 25-a si a 26-a zi se iau trei, respectiv doua oua pe zi.6. Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti:In primele doua zile - cate trei oua pe zi;In a treia zi - patru oua pe zi;Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv - cate cinci oua pe zi;In a 49-a zi - trei oua pe zi;In a 50-a zi - doua oua pe zi.
Exista si o reteta pentru impiedicarea calvitiei (chelirii) si a regenerarii firelor de par slabite:Se iau 10 galbenusuri de ou de prepelita si se amesteca pana la omogenizare cu laptisor de matca (doua fiole), o lingurita de miere de albine si putina drojdie (un varf de cutit). Se lasa la dospit, intr-o incapere bine incalzita, timp de 24 de ore. Se spala parul in fiecare seara si, dupa uscare, se pensuleaza pielea capului pe carari formate cu pieptenele din cinci in cinci milimetri, daca nu ne permitem sa ne tundem de tot. Peste noapte, capul se acopera cu un prosop curat. Dimineata se spala, de preferinta cu ceai de musetel. Solutia ramasa poate fi pastrata la rece, in frigider, pana la consumare.Desigur ca aceste retete le-am preluat si eu din diferite carti si reviste, insa ma vad obligat sa-mi cer scuze pentru faptul ca nu am notat si sursele respective. Totusi, trebuie sa multumesc d-lui prof. univ. Mihai Balasescu, ale carui articole, aparute in revista "Fermierul", mi-au parvenit in fotocopii. In aceeasi revista a aparut si un studiu al d-lui dr. Nicolae Panait, vicepresedintele Asociatiei Generale a Crescatorilor de Pasari si Animale. De asemenea, ii multumesc si d-lui Tudor Ciotlaus din Cluj-Napoca. Aceste materiale teoretice mi-au fost procurate atunci cand m-am hotarat sa cresc prepelite japoneze. Acum, pot deja sa stau la dispozitia celor care doresc sa inceapa tratamentul cu oua de prepelita sau sa cumpere pasari pentru carne.Multumesc redactorilor revistei "Formula AS" pentru posibilitatea pe care o ofera tuturor acelora care doresc sa fie de folos intr-un fel sau altul semenilor. Dumnezeu sa-i ajute! Dumnezeu sa ne ajute!VASILE MOLDOVAN - Str. Horea nr. 16, Jibou, jud. Salaj, cod 4675, tel. 060/64.04.50 sau 060/64.10.54P.S. Despre efectele tratamentului pot oferi marturii, printre altii, d-na MONICA MARCHIS - angajata S.C. "MADOREX"; ing. IOAN MOT - angajat al Primariei; prof. VIOREL TAUTAN de la Liceul Teoretic, s.a. - toti din Jibou; FLORICA HOSU de la S.C. "DARIMEX" Zalau si AUGUSTIN IACOB de la "REMAT" Zalau.


Cura cu pepene rosu si pepene galben
Miezul pepenelui rosu este un cocteil de apa, aproape 95 la suta, si zaharuri naturale, cu un gust aromat si extrem de favorabil, codimentat cu o multitudine de substante miraculoase cum ar fi anumite enzime, acizi organici sau licopina (o substanta cu efect antioxidant si reglator imunitar), de aici rezulta si proprietatile sale terapeutice), iar continutul mare de apa il recomanda pentru tratamentul rinichilor, cit si al aparatului urinar. Cu exceptia persoanelor cu insuficienta renala, tuturor celor care sufera de rinichi le este recomandata in perioada de vara-toamna, daca este posibil si in celelalte sezoane de iarna-primavara, o cura de pepene rosu de minimum zece zile in fiecare luna.
Enzimele si acizii organici continuti mai ales in apropierea cojii, de unde si gustul de acru, nu foarte agreat uneori, au efecte de dezintoxicare puternica, ceea ce face ca pepenele rosu sa fie in mod special recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzura a organismului, batrinilor, cit si celor care au avut sau mai au o alimentatie incarcata in toxine. In concluzie, o cura de minimum zece zile lunar cu pepene rosu are efect de dezintoxicare, de reglare hormonala si imunitara a organismului uman, cu totul deosebite.
Cura de pepene rosu se face foarte usor, intrucit nu este nevoie de nici un fel de preparare suplimentara. Unii medici si terapeuti recomanda sucul de pepene, dar acesta se oxideaza rapid si isi pierde in mai putin de 15 minute potentialul curativ, ca atare este indicat sa se manince pepenele normal, minimum doua kilograme de pepene pe zi. Se recomanda sa fie bine copt, dulce si sa nu se evite consumarea partii de miez din apropierea cojii. Aproape o treime din greutatea unui pepene rosu este reprezentata de coaja, de aceea un pepene rosu pentru o zi de cura pentru tratament trebuie sa aiba in jur de 3 kilograme, mai ales ca in zilele calduroase se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumata.
Indicatii in cura de tratament cu pepene rosu
Pentru acnee Cura de pepene de 10-20 de zile produce o dezintoxicare globala si, in plus, are anumite efecte reglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor in mod special, putind face minuni in tratamentul acneei, iar pe cit este posibil, in paralel cu cura de pepene rosu se vor elimina din alimentatie carnea si alte alimente toxice. Extern, se va aplica zilnic tinctura de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cu marul lupului (Aristolochia clematitis):
Pentru nefrita, pielita si pielonefrita Se consuma cantitati mari de pepene intr-o singura repriza, iar pe perioada curei de tratament, mai ales dupa ingerarea pepenelui, se recomanda evitarea frigului si a curentilor de aer in zona salelor.
Pentru calculi renali (pietre la rinichi) Se recomanda a se consuma cantitati mai mari de pepene rosu. Inainte de cura de tratament, cit si in ultimele trei zile se iau plante care sfarima calculii renali, aportul de apa de la pepene ajutind la eliminarea lor. Dupa ce s-au luat aceste plante ce sfarima si maruntesc calculii renali, 1-2 ore dupa ce s-a consumat pepenele rosu se va tine pe zona rinichilor o sticla cu apa foarte calda, chiar fierbinte. Aceste plante sint: frunzele de mesteacan (Betula alba), frunzele de merisor (Vaccinium vitis idaea), rasina de pini (Pinus sylvestris) si boabele de ienupar (Juniperus communis).
Pentru reumatism
Cura de pepene rosu este un purificator puternic, care poate fi combinat foarte bine cu proceduri externe pentru vindecare, precum si cu gimnastica medicala recuperatorie. Se recomanda 12-20 de zile de cura-tratament cu pepene rosu.
Pentru calculi biliari (pietre la bila) Se iau seminte de pepene rosu si se usuca, apoi se dau prin risnita de cafea si se ia in fiecare dimineata cite o lingurita din aceasta pudra, amestecata cu o lingura de ulei de masline. Se iau zece zile consecutiv, dimineata pe stomacul gol, si se sta culcat timp de zece minute pe partea dreapta, iar tratamentul dureaza trei luni, cite zece zile din fiecare luna, la intervale regulate. Reteta este foarte eficienta, iar in perioada acestui tratament se exclud prajelile, grasimile alcoolul si cafeaua.
Pentru constipatie si colita de putrefactie
Se va consuma pepenele, toata portia, in fiecare dimineata pe stomacul gol, fara a minca apoi nimic timp de patru ore, apoi prima masa va incepe cu patru linguri de tarite de griu inmuiate in apa si eventual indulcite cu miere de albine. Atentie! La persoanele cu digestie dificila nu este indicata asocierea la aceeasi masa a pepenelui rosu cu alimentele mai grele cum ar fi: prajeli, fripturi, mezeluri, conserve etc., ori bogate in proteine: oua, carne etc., deoarece poate produce indigestie. Atit pepenele rosu, cit si pepenele galben contin foarte putin sodiu si cantitati insemnate de potasiu, iar din acest motiv sint indicate pentru reducerea cantitatii de sodiu din organism, ceea ce are efecte benefice asupra inimii, cit si a sistemului imunitar in special, cele doua fiind elemente de baza in asa-numitele regimuri hiposodice.
PEPENELE GALBEN
Este unul dintre cele mai parfumate fructe de la noi, fiind considerat in multe privinte mai puternic ca actiune terapeutica decat pepenele rosu. In plus fata de fratele sau descris mai sus, are un efect racoritor foarte puternic, o actiune reglatoare asupra apetitului (datorita substantelor sale aromate), precum si efecte vitalizante puternice. Cura cu pepene galben se tine intocmai ca si cea cu pepene rosu, cu mentiunea ca, pentru a nu produce perturbari digestive, nu se va depasi cantitatea de 2 kilograme pe zi. Sucul pepenelui galben sau, mai bine zis, nectarul - este mai rezistent la oxidare decat cel al pepenelui obisnuit. Nectarul se face foarte simplu, prin simpla zdrobire a miezului cu ajutorul unui mixer, putand adauga pentru indulcire 1-2 lingurite de miere, la o cana de nectar. Se consuma foarte proaspat, la cel mult 10 minute dupa preparare. In cura se beau 3-6 cani din acest nectar pe zi.
Cateva indicatii ale curei cu pepene galben: Anemie, convalescenta - Se beau minimum 3 cani de nectar pe zi, cu o ora inainte de masa. Suplimentar, se iau in fiecare zi 2-3 lingurite de afine (Vaccinium myrtillus), uscate bine si maruntite. Constipatie - 1-2 kilograme de pepene galben, mancate in fiecare dimineata pe stomacul gol, actioneaza ca un veritabil piston, care curata foarte bine tubul digestiv. Daca simtim nevoia unui efect mai puternic, dupa o portie buna de pepene galben putem lua si cateva linguri de tarate de grau, inmuiate in apa. Anorexie, tulburari de apetit - Miezul aromat si racoros al pepenelui galben face minuni atunci cand este consumat inainte de masa. La acest remediu, doza face efectul: persoanele cu apetit slab vor mesteca foarte incet, tacticos, 1-2 felii de pepene galben cu minimum 10 minute inainte de fiecare masa; persoanele cu apetit foarte puternic vor consuma un kilogram de pepene galben la inceputul zilei si unul la pranz, fapt care va avea darul sa potoleasca senzatiile persistente de foame si sa micsoreze considerabil cantitatea de alimente consumate pe parcursul zilei. Boli de piele (dermatoze) - Efectul racoritor si antiinflamator al pepenelui galben il recomanda mai ales pentru bolile de piele cu manifestari violente, cum ar fi alergiile, dermatozele infectioase, insotite de usturime si mancarimi etc. Se face o cura de pepene galben de 10-12 de zile, timp in care sunt scoase din alimentatie carnea, grasimile si alimentele sintetice ori conservate. Pentru a intensifica procesele de vindecare, se ia de trei ori pe zi 1 lingurita cu varf de trei-frati-patati (Viola tricolor) pe stomacul gol, cu putina apa. Colagenoze - Se recomanda nectarul de pepene galben, baut in cantitati mari. Este un adjuvant foarte bun la tratamentele cu plante medicinale. Diabet -Prezenta in componenta pepenelui galben a unor elemente (cum ar fi potasiul, calciul) si a vitaminelor A, B, C ajuta la pastrarea echilibrului metabolic necesar in aceasta afectiune, protejand organismul de aparitia unor complicatii pe sistem nervos, arbore arterial, ochi si rinichi. Se consuma cantitati moderate de pepene galben in fiecare zi, pe parcursul sezonului. Extern:
Masajul cu suc de pepene galben are efect hidratant si calmant, fiind recomandat pentru tonifierea si redarea elasticitatii pielii, pentru tratarea alergiilor si a arsurilor usoare. Tenul ofilit sau iritat va beneficia de efectul hidratant si calmant al pepenelui galben. Se face masaj usor cu suc proaspat sau se pun felii subtiri de pepene galben pe fata si se tin vreme de 15-20 de minute. Inflamatiile si senzatiile de arsura de la nivelul pielii se trateaza rapid, aplicand felii subtiri de pepene galben, tinut in prealabil la frigider.

1 Comment:

  1. Iben said...
    nu-mi venea să cred că mă voi reuni vreodată cu fostul meu iubit, eram atât de traumatizat, rămânând singur, fără corpul care să rămână lângă mine și să fiu cu mine, dar am fost atât de norocos într-o anumită zi să întâlnesc acest lucru dr. puternic, vrăjitor Dr Wight, după ce i-a spus despre situația mea, a făcut tot posibilul uman ca să vadă că iubitul meu se întoarce la mine, într-adevăr, după ce a lansat vraja, fostul meu iubit a revenit la mine mai puțin de 48 de ore, a venit fostul meu iubit înapoi, implorându-mă că nu mă va mai părăsi niciodată, 3 luni mai târziu ne-am logodit și ne-am căsătorit, dacă aveți aceeași situație, contactați-l pe dr. wight, pe e-mailul său: wightmagicmaster@gmail.com. mulțumesc foarte mult, domnule, că mi-ați readus fostul iubit înapoi, adresa de e-mail a lui: wightmagicmaster@gmail.com.

    WhatsApp: +17168691327

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire