PARTEA I

De-a lungul anilor, s-au dezvoltat sisteme de corespondente care atribuiau anumite calitati si aspecte celor sapte planete vechi din astrologie. Fiecarei planete ii era atribuit un zeu sau o zeita, care intrupa atribuitele pe care doreau anticii sa le invoce. Fiecarui zeu si fiecarei zeite ii erau atribuite o ora pe zi, o culoare, un parfum, un metal, un numar, o semnatura, o planta, un mineral, o nota muzicala si un animal sau o pasare.


Corespondentele naturii

Corespondentele naturii sunt unelte vrajitoresti si ale magicienilor, folosite la indeplinirea unui tip de magie numita MAGIA NATURALA. Magia naturala implica organizarea anumitor obiecte si substante din natura astfel incat curentul de energie din atmosfera sa intre in armonie cu dorintele magicianului/vrajitoarei.
Corespondentele naturii pot fi orice este natural, nealterat cu mult fata de starea originala. De exemplu, ierburile pot fi adeseori folosite de practicienii magiei pentru a creea schimbari sau lucrari ritualice. Ierburile pot fi recoltate din locatii salbatice,cum sunt padurile si campurile, sau pot fi crescute pe langa casa. Puterea acestora va fi la fel de mare. Ierburile pot fi apoi uscate,faramitate sau presate, astfel ca sa fie extrase uleiurile pretioase din ele sau sa poata fi folosite pentru amestecuri de esente.Oricum,plantele (pietre pretioase, lemnul) tot trebuie sa provina din natura.
Trebuie sa fie cultivate cumva (sau formate in mod natural) pentru a purta tiparele adecvate de energie si pentru a fi utile.
Ierburile si uleiurile care provin din plante nu vor purta acelasi tipar specific de energie daca esentele lor sunt generate in mod artificial intr-un laborator.Corespondentele naturii isi vor pierde potenta in magie, atunci cand sunt combinate cu culori si conservanti artificiali.

Daca am nevoie de aceste lucruri

Din toate timpurile este cunoscut ca in lumea noastra , un curent de energie se misca si freamata in jurul nostru. Diferite tipuri si concentrari de energie se ridica si coboara in mod constant , afectand evenimentele din viata noastra , intr-un grad sau altul, ca o barca ce se leagana pe valuri.
Scopul folosirii corespondentelor naturii este de a influenta acel curent, astfel incat sa curga in armonie cu tiparele de energie ale dorintelor noastre.
Iata un exemplu pentru simplificare : este putin posibil ca o minte aruncata spre apus, in vanturile zdrobitoare de la rasarit, ale unui uragan , sa ajunga prea departe (probabil ca mingea ar ajunge propulsata inapoi, drept in capul nostru). De asemenea, nici nu te astepti ca un inotator sa reuseasca sa inoate prea mult impotriva curentului dintr-un fluviu puernic.
Cel mai bun inotator, cu cei mai puternici muschi si cel mai avansat antrenament, n-ar avea nici cea mai mica sansa si, chiar daca ar avea, ar trebui sa munceasca din greu pentru ea.Pe de alta parte, daca arunci o minge spre apus, in vanturile uraganului care bat dinspre vest, mingea ar ajunge foarte departe. Chiar mult mai departe decat ai putea-o arunca vreodata daca aerul ar fi linistit. 
Acesta este scopul Magiei Naturale si al sistemului de corespondenta pe care il folosesc practicienii. Scopul este sa suplimenteze lucrarile Magiei mentale si spirituale cu energia din afara ta, imbunatatind astfel sansele de reusita.De asemenea, trebuie sa te asiguri ca acel curent de energie din jurul tau nu lucreaza contrar intentiilor tale, caci ar fi ceva care poate zadarnici planurile pana si ale celui mai avansat maestru.


Trebuie sa le folosesc?


Cu siguranta, nu. Exista 3 tipuri de magie. Magie Naturala este doar una dintre ele, celelalte fiind Magia spirituala si ultima..magia mentala.
Ca vrajitoare sau magician, cel mai probabil este ca ai folosi cel putin una dintre cele 3 metode de magie, chiar daca lucrarile tale au o natura mai mult religioasa (caz in care trebuie sa folosesti magia spirituala). Practica specifica a trafitiei magice, chiar daca este eclectica, depinde in intregime de tine.
Unii magicieni de haos, pentru a da un exemplu, folosesc Magia mentala aproape exclusiv in lucrarile lor de magie. Altii nu folosesc alte corespondente, decat lumanarile (din punct de vedere tehnic, o corespondenta a naturii, datorita formei, culorii si actiunii lumanarii, care corespunde de obicei intentiei de practicare si provine din natura), in timp ce altii incorporeaza toate trei formele de magie, inclusiv Magia spirituala,prin intermediul utilizarii formelor gandirii si alte forme de energii create in mod ritualic.Chiar daca unii magicieni de haos se folosesc de orice unealta pe care o au la dispozitie, nu se asteapta acest lucru de la ei.Nici de la tine nu se asteapta nimeni sa utilizezi toate uneltele pe care le folosesc altii ca sa atinga scopuri similare. In timp ce unele vrajitoare evita folosirea corespondentelor naturii, in parte din cauza istoriei si a traditiei indelungate a magiei naturale cu vrajitoria, multi magicieni prefera sa ramana la magia mentala si spirituala.Aceasta este pur si simplu o chestiune de alegere.Cu adevarat, magia poate functiona fara a folosi deloc corespondentele naturale, iar a spune altceva inseamna sa minti cu grosolanie. Oricum, istoria a dovedit de multe ori ca rezultatele remarcabile prin magie, fara a apela la corespondentele naturale, sunt mai greu de realizat, din doua motive. Unul este ca, fara surplusul de energie din natura, trebuie sa lucrezi mai mult si mai greu pentru a suplimenta energia care ai fi primit-o pe gratis, prin adaugarea unor obiecte din natura. Un alt motiv este ca, in afara faptului ca esti incapabil din punct de vedere psihic, nu poti spune niciodata in care „directie” circula curentul. Se misca in armonie cu dorintele tale sau in sens invers?
Puterea naturii este enormal, mult mai mare decat orice energie pe care am putea-o inconjura cu usurinta (sau constient) pe cont propriu.Acest lucru este demonstrat prin puterea unei tornade care poate demola o casa dintr-un cartier, lasand casa vecina neatinsa. A te astepta sa fii capabil sa te opui naturii si sa iesi intotdeauna victorios este un lucru naiv. Astfel , intrebarea care se pune tine de statistica. Daca doresti sa-ti concentrezi toata atentia asupra altui tip de magiesi sa nu tii cont de sansele reduse de reusita, atunci corespondentele naturii nu sunt esentiale. Oricum, daca vrei sa crezi ca orice actiune trebuie sa aiba cea mai mare sansa de succes posibila, atunci a invata cateva corespondente ale naturii, ar avea o valoare inestimabila. NU trebuie sa le inveti pe toate. Vei descoperi ca pana la urma si una sau doua sunt suficiente pentru majoritatea ritualurilor. Oricum , este recomandabil ca, acei practicieni care doresc sa excluda aceasta forma de magie din lucrarile lor, ce putin sa ia in considerare verificarea corespondentelor de timp, inainte de a incepe o lucrare importanta. Chiar daca nu vrei sa astepti pana in momentul propice al lunii, saptamanii, etc. , cel putin poate ai vrea sa te asiguri ca acel curent de energie nu este in opozitie cu intentiile tale.
Lucrarile marunte ca acestea pot face diferenta cea mai mare si pot dezvalui mare parte din misterul intrebarii de ce unele lucrari reusesc, iar altele sunt supuse esecului.


Daca magia se face pe placului unui zeu sau altui spirit.

Multi oameni incep sa practice magia fara nici o cunostinta despre ceea ce fac. Unii oameni cred ca scopul organizarii corespondentelor naturale este doar de a calma anumite spirite. In unele cazuri este adevarat. Diferite spirite legate de lumea noastra reactioneaza si raspund la tiparele oglindite de energie ale corespondentelor naturii din Planul Astral. Adica ierburile, uleiurile, lumanarile, etc., pe care le organizam in planul fizic, actioneaza ca un far pentru spiritele rezidente in Planul Astral.
Unele spirite vad aceasta practica ca o comunicare, spunandu-le cine le este deschis, cat si care fiinte fizice sunt destul de cognoscibile (si cateodata indeajuns de merituoase), pentru a se deranja sa le raspunda. Alte spirite se hranesc cu adevarat din energia ce ia nastere din lumanarile aprinse si parfumurile mocnite. Unele spirite se hranesc chiar si cu energia mentala pe care o radiaza oamenii si animalele cand esentele fine ale uleiurilor aromoterapeutice patrund in mediul inconjurator.
Toate scenariile de mai sus imbunatatesc relatia magicianului cu spiritele prin simpla comunicare sau, in unele cazuri, prin furnizarea unui spirit cu ceva (de obicei energie) care este dorit sau necesar pentru a-si continua propria existenta. Acest schimb de marfuri (energia noastra in schimbul atentiei sau favorurilor) este comuna in Magia spirituala si este considerat ca un fel de ofranda sau sacrificiu. Oricum, exista mai multe motive fundamentale pentru folosirea corespondentelor naturale. Mai mult, aceasta metoda de magie furnizeaza fundamentul specific pentru implementarea Magiei spirituale sau mentale, daca alegem sa le folosim pe amandoua. Din nefericire, prea multi practicieni considera in mod gresit ca corespondentele naturii nu au alta valoare in afara de a crea o relatie de lucru temeinica cu sau prin ofranda sacrificiala catre un spirit. Iar daca aleg sa nu practice Magia spirituala, se mira de ce ar trebui sa se deranjeze cu aranjarea corespondentelor pentru a face pe plac spiritelor de care nu le pasa. Cu exceptia acestei presupuneri eronate, multi practicieni isi neaga singuri o sursa rapida de putere si succes in lucrarile lor.

Cum faceau magie naturala oamenii in trecut

Oamenii din timpurile stravechi se sprijineau in mod hotarat pe corespondentele naturii pentru a imbunatati toate ariile din vietilor lor, prin mijloace magice si medicinale. Desigur, ei nu aveau acces la medicina moderna si de aceea erau multi stimulati sa invete despre darurile din jurul lor pe cat de curand posibil. Astazi beneficiam de pe urma experimentelor pe care le-au facut cu mii de ani inainte pentru a afla ce anume functioneaza si ce nu. Ceea ce au invatat a fost sa identifice tiparele specifice de energie pe care le sustine fiecare iarba, ulei, culoare, copac, etc. , si cum pot fi folosite acestea pentru a imbunatati vietile, fie prin investirea lor, fie prin folosirea in anumite actiuni ritualice. Singurul motiv pentru care listele corespondentelor naturii au supravietuit acest timp este pentru ca functioneaza. Sistemele ineficiente (magice sau mundane) nu dureaza prea mult timp, iar cele eficiente sunt profesate, mostenite si imbunatatite de-a lungul timpului.Astazi folosim corespondentele naturii datorita eficientei lor, mai degraba decat a talismanelor antice.Cunoscuta pt proprietatile sale puternic protectoare si inspiratoare de iubire, radacina de matraguna este cea mai populara corespondenta din cercurile pagane de astazi , in ciuda faptului ca este, de asemenea si o otrava mortala, periculoasa chiar si la atingere. 

Sursa: Christiam & Miriam Dikol - ,,Carte de vraji"

0 Comments:

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire