Puneti bobii gramada pe masa si, cu mana dreapta ii despartiti in trei gramezi, la voia intamplarii. Sa presupunem ca bobii s-au despartit astfel:
Pentru o buna pricepere a operatiei, luati 41 de bobi si asezati-i ca mai sus.
Acum incepem acea operatie, numita "mulgere". Ea incepe din gramada din mijloc, a doua; luam din ea pe rand cate 4 bobi, pana nu mai raman decat 4. Se poate ca din toata gramada sa ramana si mai putin de 4 bobi; nu este insa ingaduit ca in timpul mulgerii sa luam din gramada mai putini sau mai multi de 4 bobi. Cand din toata gramada nu au mai ramas decat 4 bobi, nu mai luam, caci astfel nu ar mai ramane nimic din ea. Atunci cand, facand mulgerea intr-o alta gramada, cu un numar impar de bobi, ramanem pe masa cu mai putin de 4 bobi, pe aceia ii lasam gramezii; deci, acei bobi, fie ei doi,trei sau unul singur, raman gramezii.
In exemplul nostru, gramezii din mijloc i-au ramas 4 bobi.
Faceti un patrat magic pe o foaie de hartie.Patratul are noua despartituri numerotate dupa cum urmeaza:
De acest patrat va folositi numai la inceput, cand ati desprins bine mestesugul, nu mai este nevoie de el.Luati cei patru bobi ramasi din mulgerea gramezii a doua si puneti-i in patratul 1.
Treceti apoi la gramada din stanga (prima) si faceti mulgerea;veti scoate de trei ori cate 3 bobi si vor ramane doar 3 bobi, pe care ii puneti in patratul 2 de pe hartie.
Acum va apucati de gramada a treia, cea din dreapta. Mulgerea se face la fel: din 6 bobi scoateti 4 si va raman 2, pe care-i puneti in patratul 3.
Foaia dvs de hartie va arata astfel:
Atentie: Numarati bobii din cele 3 patrate. Suma lor trebuie sa fie 5 sau 9. Daca nu este unul dintre aceste numere, oracolul este nul! Bobii se amesteca din nou si operatia se repeta. Daca, dupa 3 incercari succesive, nu se obtine numarul 5 sau 9 in primele 3 patrate ale oracolului, consultantul trebuie sa renunte. Forte ascunse se opun la darea raspunsului asteptat.
Luam acum ce 32 de bobi extrasi in cele 3 mulgeri precedente; ii tinem in mana stanga, ii "menim" iar, ii punem pe masa, ii despartim iar cu dreapta in 3 gramezi si apoi mulgem cele 3 gramezi, incepand cu cea din mijloc. Cu alte cuvinte, facem aceeasi operatie ca la inceput, folosit cei 32 de bobi ramasi.
Sa presupunem ca din impartirea celor 32 de bobi in 3 gramezi au iesit:
Se repeta apoi aceleasi operatiuni folosind cei 24 de bobi ramasi dina doua mulgere. Ii menim, ii impartim pe gramezi si il mulgem. Presupunem ca operatia a urmat astfel: din impartirea celor 21 de bobi in gramezi, au iesit:
Dupa mulgeri, in patratul 7 al oracolului se vor pune 3 bobi, in patratul 8, 1 bobi, iar in numarul 9, 4 bobi. Restul de bobi ramasi din ultima mulgere (6, in exemplul nostru) se dau deoparte, fiindca nu mai au nici o utilitate. Oracolul este deja completat si arata astfel:
Tags: Datul în bobi, Divinații
1 Comment:
-
- Anonim said...
sâmbătă, 27 noiembrie, 2010hhhhhhhhhhhhhhhh cine stie sa-mi spuna va rog id: tamara4416_yuio_yvonne_studios_sexsexsexy
Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire