"Spirit al Padurii, un animal moare! Ia Forta Vietii din aceasta vraja si salveaza-l!"
Aceasta vraja nu necesita nici un ritual, dar poate fi folosita doar pentru animalele ranite si trebuie sa atingi acel animal (nu este recomandabil pentru turbare). Aceasta este o vraja antica, s-ar putea sa nu mearga, dar nu te descuraja. Ai incredere in puterea trimisa animalului prin tine.

Invizibilitatea este un termen usor de rastalmacit. Se crede ca nu poti face o potiune magica pe care sa o bei si bingo! sa devii invizibil. Ne pare rau, dar aceasta vraja te poate face sa pari invizibil oamenilor. Uneori este placut daca nu doresti sa atragi atentia sau pur si simplu daca vrei sa fii lasat in pace.Daca vrei sa fii invizibil altora - adica oamenii sa se uite prin tine ca si cum n-ai fi acolo (dar daca ii lovesti sau altceva, te pot vedea), incearca aceasta vraja. Inchide ochii si imagineaza-ti o sfera de lumina stralucitoare in jurul tau.Apoi imagineaza-ti ca lumina incepe sa devina confuza. Se pierde in culorile si formele din jurul tau. Te topesti in lumina, devii o parte din ea, pana dispari cu totul in camuflajul cercului de lumina din jurul tau.

Ai nevoie de: un foc, preferabil o lumanare sau un foc in cercul tau. Stai langa foc in orice pozitie. Priveste in flacari. Vizualizeaza focul cum te scalda cu lumina sa stralucitoare protectoare. Focul creeaza o sfera inflacarata sclipitoare, in jurul tau, in timp ce canti:
"Arunca vraja in foc. Arunc-o bine. Tese-o sus, tese-o acum. Din flacara sclipitoare nimeni nu va veni sa faca rau sau sa mutileze. Nimeni nu va trece de acest zid de foc. Nimeni nu va trece. Nu, absolut nimeni!"
Repeta de cate ori este necesar.

Materiale: pergament sul, de 2 toli latime si cat de lung vrei, un creion negru, o lumanare purpurie, ulei de care vrei, esenta de care vrei.
Curata si consacra toate materialele cu cele 4 elemente (pamant, aer, foc si apa).
Fa o lista cu toate datoriile pe pergament. Deseneaza o stea cu cinci colturi de izgonire pe spatele pergamentului. Graveaza o stea de izgonire pe lumanare. Pune sulul de pergament in suportul de lumanare, apoi fixeaza strans deasupra lumanarea. Gandeste-te la izgonirea datoriilor tale. Gandeste-te la sentimentul de fericire si usurare cand datoriile vor fi izgonite. 
Aprinde lumanarea. Du lumanarea in partea de est si roaga Silfii sa trimita mesajul de izgonire a datoriilor in Univers, intr-un mod sigur si protector si cere ca prosperitatea sa se intoarca la tine in acelasi fel. Pune lumanarea inapoi pe altar si, cu propriile cuvinte, roag-o pe Juno sa alunge datoria si sa o inlocuiasca cu energie prospera.
Lasa lumanarea sa arda complet. Hartia va loa foc, asa ca ai grija ce tip de suport de lumanare folosesti (sticla se va sparge), iar uportul sa se afle pe o suprafata rezistenta la foc. In timp ce arde lumanarea, concentreaza-te asupra izgonirii datoriilor, sentimentelor tale de usurare si fericire si asupra viitoarei prosperitati.

Amesteca niste ulei de tamaduire, folosind: 
-6 picaturi de ulei de levantica, 6 picaturi de ulei de camfor, 6 picaturi de ulei de rozmarin, 1/2 uncie de ulei de radacini (samburi de caise, jojoba, seminte de struguri, chiar si ulei de masline).
Unge o lumanare neagra, una rosie si una maro cu acest ulei de tamaduire. Lumanarea neagra este pentru absortia negativitatii (a bolii), cea rosie pentru putere si sanatate, iar cea maro este o lumanare "astrala" sau "semnificativa" pentru animal. Pune lumanarea maro intre cea neagra si cea rosie si fa un cerc de pietre in jurul acestui decor, folosind pietre sau cristale asociate cu vindecarea (ametist, cuart, agata, alegi tu ce crezi).Da-te cu putin ulei pe maini si freaca-le, lovindu-le si provocand astfel energia tamaduitoare, avand grija sa te concentrezi asupra ariilor in care simti durerea. Concentreaza-te asupra lumanarilor, continuand sa pastrezi contactul cu animalul tau de casa si vizualizand puterea de la lumanarea rosie se scurge in lumanarea maro si impingand toata boala in lumanarea neagra. Pune-te de acord cu Zeita si, dupa ce ai reusit sa vizualizezi toate cele de mai sus (si animalul!), spune:
"Zeita, cu atingerea tamaduitoare binecuvanteaza acest animal pe care-l iubim. Zeu/Zei/Zeita, cu fiarele de pe domeniul tau, inlatura boala! Vindeca durerea. Asa sa fie!"
 Continua sa bati din palme pentru ca energia sa curga, pana cand veti simti ca vraja este implinita, apoi lasa-i animalului destul timp pentru a se odihni si vindeca. In mod evident, daca doresti sa efectuezi aceasta vraja intr-un cerc, este alegerea ta. Daca doresti sa continui vraja un numar de zile (cel putin 3 zile, sugerez) si animalul tau are un loc special in care se odihneste sau "traieste" (cum ar fi o cusca, etc.) inconjoara aceasta arie, daca este posibil, cu pietre, pune o lumanare rosie pe o parte si una neagra pe cealalta (unse cu ulei de tamaduire). Concentreaza-te asupra lumanarii rosii si proiecteaza-i energia in care sta animalul, vizualizand boala care este impinsa afara intr-o parte, de vreme ce nu are loc in alta parte, in lumanarea neagra. Freaca-te cu ulei pe maini si stropeste animalul de cate ori simti necesar.

Ai nevoie de: o lumanare alba, una albastra si una galbena. Aprinde-le in fata oglinzii si spune aceasta invocatie:
"Mai usoara, mai subtire, asa cum spun: Fa-mi marimea potrivita chiar in aceasta zi!"
Dupa ce ai terminat invocatia, toarna ceara din lumanari intr-un pahar mic cu un nou fitil repeta aceasta vraja zilnic, pana cand lumanarea s-a refacut. Arde noua lumanare pana cand se stinge singura sau o stinge vantul. Cand te simti supraponderala di nou, aprinde lumanarea si las-o sa se stinga singura.

Acest ritual poate fi usor adaptat pentru practica solitara.Originile acestei ceremonii pot fi urmarite pana in vremurile clasice. Vrajitoarele antice thesaliene se considera ca pot controla luna, conform unui imn vechi: "Daca poruncesc lunii, va cobori; daca doresc sa retin ziua, noaptea va intarzia deasupra corpului meu; si din nou, daca doresc sa ma imbarc pe mare, nu am nevoie de barca, iar daca vreau sa zbor prin aer, nu-mi simt greutatea".
Pentru multi oameni in ziua de azi, ritualul puternic al unui ritual wicca si, din nefericire, este de asemenea respins ca un ritual ieftin, inserat cu o favoare pentru a reflecta practicile acelor vrajitoare thesaliene mentionate mai sus. Oricum, in timp ce contextul "atragerii lunii" din trecut si prezent este in mod evident diferit, atragerea lunii este una dintre cele mai serioase, frumoase, inspiratoare si evocative ritualuri din vrajitoria neo-pagana. In functie de starea alterata a constiintei a inaltei preotese si energia ceremoniala ridicata, cuvintlee care sunt rostite pot fi miscatoare, poetice si inspiratoare. In timpul Atragerii Lunii, multe femei se conecteaza la puterea Zeitei si, prin urmare, la puterea din ele insele. Pentru a captura o esenta mai mare din acest ritual, parafrazam descrierea oferita de Margot Adler in cartea sa:" Atragerea Lunii". 
In general, ritualul este condus intr-un cerc, uneori numit cerc magic. Cercul este plasat deoparte: locatia sa fizica nu importa, deoarece in minte devine un loc sacru, rin trasarea si purificarea sa. Este un loc intre lumi, unde se intalnesc zeii. In cadrul cercului este ridicata puterea psihica, o lucrare cunoscuta drept "ridicarea conului de putere" sau "canalului de lumina si energii".Acest lucru se face prin ritual, muzica, incantatii si dansuri, cand preotul sau, mai adeseori, preoteasa simte conul de putere care a fost ridicat, se poate concentra si il directioneaza cu mintea catre destinatia sa. O astfel de destinatie sau tel este tamaduirea psihica a cuiva care este bolnav sau scopul poate fi de a cauta ceva care este necesar unei persoane. 
Acesta este motivul esential pentru care zeii si zeitatile sunt invitati in cerc. Cand luna este atrasa in jos, inalta preoteasa adeseori intra intr-o transa in care zeita o poseda. Comportandu-se ca si cum ar fi zeita incarnata, preoteasa vorbeste si actioneaza ca si Zeita. Puterea psihica a cercului devine acum puterea Zeitei. In mod frecvent, aceasta este considerata o experienta mistica. In mod similar, cand forta zeului este atrasa in cerc, inaltul preot devine incarnarea zeului. Acest ritual este numit ATRAGEREA SOARELUI sau ATRAGEREA ZEULUI sau CHEMAREA LUNII. Starea de constiinta alterata(modificata) pe care inaltul preot sau preoteasa o experimenteaza in timpul ritualului determina efectul ulterior, care este simtit, unele preotese marturisind ca au simtit prezenta Zeitei in ele la cateva zile dupa. Altele au raportat, vazand schimbari in unele persoane, dupa astfel de ritualuri.
Posedarea prin ritual joaca un rol important in vietile paganilor moderni, deoarece descatuseaza mintea rigida si ne arata ceea ce este dincolo de noi, de sensibil. Adeseori suntem atat de ingropati in rutina noastra zilnica, incat ne lipseste curajul sa ne suspendam necredinta. Adeseori uitam ca magia si stiinta se completeaza reciproc si nu sunt niste scoli opuse. Pentru acest motiv, este cu atat mai important ca posedarea prin ritual sa intre in vietile noastre. Este dificil sa ne dam seama cum functioneaza de fapt posedarea prin ritual. Fie Divinul castiga controlul asupra trupului persoanei, fie este vorba de o trezire interioara, asa cum este bine exprimat in "Tu esti Zeul/Zeita". Experientele pe care le-am incercat pentru a ne da seama ce anume se intampla au fost pline de bogatie si, fara indoiala, ne-au schimbat intr-o oarecare masura. In timp ce, asa cum am mentionat mai sus, ritualul este in general efectuat intr-un cerc pentru a "atrage luna" nu trebuie neaparat un preot care sa invoce cu o bagheta falica. Atragerea lunii este ceva care vine din interior, realizand comunicarea printr-un canal de legatura si comunicare astrala cu ingerii Lunii. Provine din intentia de a te preda in bratele Zeitei. Oferindu-te cu umilinta, cu iubire si reverenta, este ultima abandonare a fiintei tale in fata divinului, un sacrificiu real pentru obtinerea binecuvantarilor zeilor.Exista alte culturi si religii care folosesc posedarea prin ritual ca o forma de inspiratie. Voodoo foloseste tobe si ritmuri pentru a invoca pe Lwas (spirite/ semi-zei ancestrali), taoistii folosesc gongul si incantatia. Multe alte culturi au ritualuri similare, dar moduri diferite de a le desfasura. Chiar si penticostalii incurajeaza limba de foc!
Posedarea prin ritual este o comunicare cu Divinitatea, si nu numai ca ne ofera patrundere si intelepciune, dar ne leaga de divin. Ne uneste, oferindu-ne sansa de a cunoaste puterea divinului, cat si capacitatile latente aflate in noi. Ne ofera confortul si securitatea ca face parte dintre zei, lucru bine exprimat in zicala egipteana veche: "Nu exista parte din nou care sa nu apartina zeilor". De altfel, posedarea prin ritual afirma comunicarea noastra si relatia cu divinul. Iar daca sunt mai multi dintre noi care trec prin astfel de ritualuri de bucurie, suntem convinsi ca am avea mai putine razboaie si conflicte in jur.

Accesorii: doua ace sterilizate, un con parfumat de paciuli, un mar, un cutit curat. 
Inteapa delicat cu acul degetul celeilalte persoane apoi scurge doua sau trei picaturi de sange pe conul parfumat.
Spune cu glas tare urmatoarele:
"Sa se stie ca sangele lui...numele lui...
aici de fata,
leaga prietenia lui...acelasi nume...
Apoi cu celalalt ac curat, inteapa degetul tau si scurge doua sau trei picaturi de sange pe acelasi con parfumat si repeta acelasi lucru, de data asta spunand numele tau. Aprinde conul, trece marul de 3 ori prin fum, apoi taie-l in doua cu cutitul. Ofera-i o bucata celeilalte persoane si mananca cealalta jumatate.

Accesorii: un saculet de matase verde, patru pene de pasare, sapte fire de par de pisica.
Instructiuni: fa un praf din pene si par, apoi pune-l in saculetul de matase verde. Poarta saculetul in partea stanga a pieptului, direct pe piele, intr-o vineri de primavara sau in ziua solstitiului de iarna.

Efectueaza aceasta vraja in dormitorul tau. Deschide fereastra, mergi intr-un cerc, in sensul acelor de ceasornic si spune:
"Intoarce-te si framanta-te, afara, afara, afara.Raul scos la iveala, si pentru flacare indoiala, afara, afara, afara.
"Matura" emotiile daunatoare afara pe fereastra, cu mainile tale. Intr-un suport de ars ulei, arde uleiuri din esena de ylang ylang, smirna si coriandru.
Mergi intr-un cerc in sensul acelor de ceasornic si spune:
"Serpuit, serpuit, serpuit, pacea si bucuria acum te gasesc. O iubire adevarata si care leaga serpuit, serpuit, serpuit. S-a implinit!"

Scopul crucii cabalistice este sa uneasca personalitatea cu adevaratele surse ale vietii permitand deschiderea unui canal prin care sa intre in constiinta. Practica regulata aduce o recunoastere a Eului transcedental. Sau, cu alte cuvinte, se formuleaza o punte intre constient si inconstient, permitand mintii ' sa devina vulnerabila pentru lucrurile divine'. In timp, devenim treptat constienti de inspiratia geniului superior. Ceea ce se intampla este o conectare graduala a unui nivel de constiinta cu altul. Exista o schimbare imperceptibila si inceata, catre alta rata de vibratie. Constiinta zilnica devine mai rafinata si mai sensibila, constienta de noile posibilitati, etaleaza o noua intelegere a unei patrunderi a vietii si o experienta pe care nu ai mai avut-o inainte. 
Crucea kabbalistica reprezinta un exercitiu psihic de baza a traditie ezoterice moderne. Scopul sau este de a reintari sensul lui "acum si aici". In Eul tau constient si treaz din momentul de fata. Este o meditatie activa care se concentreaza si integreaza fiinta intreaga - trup, minte, emotii si imaginatie - catre idealul unui EU SUPERIOR echilibrat. In Ritualul Crucii kabbalistice, "raurile de energie" trecand prin trup, conform unui tipar semnificativ.
Crucea kabbalistica reprezinta un exercitiu de baza. Este un mod formalizat de a-ti aminti ca tu esti exact centrul propriului tau univers si ca tot ceea ce gandesti, simti si vezi este creat de tine. Prin combinarea simbolurilor semnificative cu o experienta puternic imaginativa din punct de vedere emotional si fizic, partile mai profunde, mai puerile ale mintilor noastre, bat in resursele inconstientului colectiv. Energia, ideile si intuitiile se pot afilia la constiinta normala, priponite in siguranta de catre "tiparele de energie" creat de ritual, care contin un spectru bogat de stimulari fizice, mentale, emotionale si spirituale. In mod specific, "auto-instruirea" simbolica a Crucii Kabbalistice sugereaza integrarea numeroaselor Euri inferioare intr-un Eu maret si furnizeaza o harta in patru parti pentru acel scop.

Crucea kabbalistica este un exercitiu magic care foloseste chei sonice, impreuna cu vizualizarile corecte pentru a descatusa si echilibra diferitele aspecte ale Eului. Pentru a efectua Crucea Kabbalistica, stai cu fata la est, cu bagheta in mana dreapta. Daca nu ai o bagheta, foloseste degetul mijlociu si indexul de la mana dreapta. Atinge-ti fruntea, vizualizand o raza stralucitoare care coboara din Eul superior si vibreaza cuvantul "ATEH".
Traseaza cu bagheta sau cu degetele in josul trupului, catre organele genitale, vizualizand raza stralucitoare cum coboara in corpul tau, trasand o linie stralucitoare in centrul fiintei tale. Cu degetele sau bagheta pe organele genitale, devii constient de intreaga ta fiinta si vizualizezi cum te unesti cu stralucirea Eului tau superior. Vibreaza cuvantul Malkuth. Pune bagheta pe umarul drept si, in timp ce iti mentii vizualizarea de mai inainte, vointa si energia, concentrate ca o raza sau un glob de energie rosie, penetrandu-ti fiinta. Vibreaza fraza "VE-GEBURAH".
Traseaza cu bagheta peste trup, catre umarul stang. Vizualizeaza o raza de lumina stralucitoare ca o raza sau un orb de energie albastra, penetrandu-ti fiinta. Vibreaza fraza "VE-GEDULAH".

Pune bagheta in centrul inimii. Vizualizeaza toate aspectele tale unindu-se. Eul superior, trupul, vointa si compasiunea. Simte cum iti transformi intreaga fiinta, devenind Eul tau magic si vibreaza fraza "LE-OLAM". Tinand bagheta drept in sus, vibreaza cuvantul "AMEN" si simte ca actiunea s-a incheiat.

Cuvintele folosite sunt iudaice si au legatura cu Kabbala. Dar nu exista nici cea mai mica implicatie a teologiei sau filosofiei iudaice. Aceastea inseamna:

"Atheu - tu esti;
Malkuth - imparatia;
Ve Geburah - si Gloria;
Ve Gedulah - si Puterea;
Le Olam - pe veci."

Gesturile reprezinta o variatie a Crucii Crestine obisnuite, folosind ultimele cuvinte din Rugaciunea Domnului. Acestea sunt utilizate in lucrari magice, datorita faptului ca constituie o metoda ideala de echilibrare a personalitatii si intaltarea mintii catre contemplatia lucrurilor superioare. De asemenea, sunt folosite ca preambul la lucrarile magice.

EFECTUAREA CRUCII KABBALISTICE

Stai cu fata la rasarit. Intinde mana dreapta, tinand bagheta. Traseaza o pentagrama de pamant de izgonire si simte cum pleaca spre capatul universului. Vibreaza cuvintele YHVH(se pronunta IOD-HE-VAU-HE). Cu tot cu bagheta, intoarce-te catre sud. Traseaza alta pentagrama si vibreaza ADNI(AH-DOH-NAI).Intoarce-te spre vest si traseaza pentagrama. Vibreaza AHIH(EH-HE-YEH). Intoarce-te catre nord. Traseaza pentagrama si vibreaza AGLA(AH-GE-LAH).
Tine mainile intinse si spune:

"INAINTEA MEA RAPHAEL,
iN SPATELE MEU GABRIEL,
IN DREAPTA MEA MIHAIL,
IN STANGA MEA ARIEL.
IN FATA MEA FLACARILE PENTAGRAMEI.
PRIN COLOANA LUMINEAZA RAZELE CELEI DE-A SASEA STELE."

Vizualizeaza-i pe toti in timp ce spui de tri ori acestea: Raphael, Gabriel, Mihail si Ariel - Arhanghelii Kabbalei care guverneaza Estul si aerul, Vestul si apa, Sudul si focul, Nordul si pamantul.

Cuartul roz este purtat in mod obisnuit pentru a atrage iubirea. Pentru acest talisman, ai nevoie de un lantisor cu bobite de cuart rosu. Unele magazine artizanale au astfel de bijuterii. De cele mai multe ori, acestea au forma unor inimi. 
Incarca-ti lantisorul intr-o noapte cu luna noua, freaca bobitele cu saliva si spune:
"Acum luna incepe sa creasca, din nimic la o fata rotunda plina, cantecul sirenei incepe sa curga si atrage adevarata iubire aici, langa mine."
Lasa lantisorul pe pervazul ferestrei pete noapte si incepe sa-i porti de a doua zi.

Arde 7 lumanari albe la 7 p.m., intr-o seara de vineri. Pune o lumanare mai scurta intr-un ghiveci cu pamant. Dupa 10 minute, stinge toate lumanarile albe pe rand si lasa lumanarea mai scurta sa se stinga singura in pamant.

Aprinde o lumanare (de obicei se foloseste o lumanare alba de ceai sfintit) si pune-o pe pervazul ferestrei, peste noapte.
In acest mod, iti chemi iubirea.

Ritualurile cu lumanari exista de secole intregi. Aprinzi lumanarile, inchizi ochii in timp ce repeti vraja sau dorinta ta si vizualizezi cum se adevereste.
Reprezinta o combinatie de nevoie si dorinta si abilitatea de a vizualiza rezultatul.
Vrajile si ritualurile in care se ard lumanari sunt foarte usor de indeplinit si de cele mai multe ori au succes, daca sunt efectuate corect si crezi cu adevarat in ele. Diferitele culori ale lumanarilor au fiecare propriul lor simbolism. Vrajile cu lumanari pot fi foarte usoare sau foarte complicate. Totul depinde de cat timp ai la dispozitie pentru a acorda unui ritual.Poate fi la fel de usor ca aprinderea unei lumanari verzi si incantand apoi :" Bani, bani, veniti la mine!". De asemenea poate dura foarte mult timp si poate fi foarte complicat pe o perioada de mai multe zile, cu repozitionarea lumanarilor in fiecare zi. Alegerea ete intotdeauna a ta.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa obtii culoarea de lumanare corespunzatoare pentru dorinta ta particulara. Apoi trebuie sa ungi lumanarea cu ulei. Uleiul de masline este foarte bun.
Trebuie sa freci lumanarea cu ulei, dinspre mijloc catre capete. In timp ce faci acet lucru, trebuie sa te gandesti la scopul tau dorit.Apoi stai si mediteaza asupra dorintei tale, dupa ce ai aprins lumanarea, apoi citeste vraja sau incanteaza mantra specifica.
Nu ai nevoie de o vraja elaborata cu multe cuvinte mari sau cuvinte pe care nici macar nu stii sa le pronunti.Iti poti elabora singur vrajile sau ritualurile.Gandeste-te la dorinta ta, apoi concepe cateva versuri simple, care sa povesteasca despre dorinta ta. Nu trebuie sa rimeze neaparat. Este vorba doar despre puterea vointei, puterea gandirii pozitive si vizualizarea creativa. Daca poti face aceste lucruri, atunci vei trimite acele vibratii in univers si, intr-un final, ele se vor materializa.

Ai nevoie de o verigheta ( poate fi falsa) , un sirag sau colier. Poarta verigheta pe sirag, de fiecare data cand te intalnesti cu persoana si, curand dupa aceea, gandurile sale de casatorie se vor indrepta spre tine!

Ai nevoie de o verigheta ( poate fi falsa) , un sirag sau colier. Poarta verigheta pe sirag, de fiecare data cand te intalnesti cu persoana si, curand dupa aceea, gandurile sale de casatorie se vor indrepta spre tine!

Lumina, ca toate lucrurile, vibreaza. Fiecare culoare vibreaza la o viteza diferita. Diferitele vibratii ale diferitelor culori pot fi folosite de catre creierul nostru in ritualurile pe care le efectuam pentru tamaduire, meditatie, magie sau orice alt lucru orim. Aceasta este numita magie practicata, deoarece folosim un element, de aceasta data lumina. Fiecare culoare reprezinta un principiu sau valoare. Culoarea unei lumanari este foarte importanta cand lucrezi cu magia sau practici un ritual. Mai jos este o lista a culorilor de lumanare si ceea ce semnifica fiecare.

Negru - ritualuri de meditatie, descrucisare si vraji de izgonire a raului si a energiei negative, izgonire, parasirea unei relatii, admiterea durerii si iertarea, protectia impotriva negativitatii, legare, schimbarea formei.

Albastru - soarta buna, deschiderea comunicarii blocate, intelepciune, protectie, inspiratie spirituala, calm, reasigurare, miscare blanda, elementul apa, creativitate, onoare, loialitate, pace, liniste, adevar, protectie in timpul somnului, proiectii astrale, vise, creeaza incredere, descopera adevarul, extinde orizonturile mentale, succes.

Maro - localizarea unui obiect pierdut, concentrarea, telepatia, protectia celor apropiati, pamant, protejarea caminului, protejarea animalelor de casa, bani, idei si echilibru, influenteaza prieteniile, favoruri speciale.

Auriu - influente cosmice, zeitati solare, Zeul, realizari materiale, bogatie, recunoastere si viata lunga.

Verde - Pamantul Mama, abundenta, fertilitate, copacul si planta magica, dezvoltare, elementul de pamant, scopuri personale, succes, noroc, prosperitate, tinerete, ambitie, lacomie si gelozie, Zeita, tamaduire, gradinarit, magia copacului, crestere, recolta buna, prosperitate, bani si noroc.

Portocaliu - teluri in afaceri, tranzactii imobiliare, ambitie, teluri in cariera, succes general, dreptate, probleme legale, vanzari, actiune, energie , fertilitate, dezvoltare creativa, stima de sine, incredere, ambundenta tuturor lucrurilor si energie.

Roz - iubire romantica, vointa buna planetara, tamaduirea emotiilor, pace, afectiune, dragoste, parteneriate de maturitate emotionala, ingrijire, hranire, prietenie, feminitate, idila, somn linistit, recastigarea increderii si atragerea de noi prieteni sau iubiti.

Purpuriu - manifestari fizice, tamaduire, puteri, succes, independenta, protectie.

Rosu - energie, forta, pasiune, curaj, elemente de foc, teluri in cariera, actiune rapida, patima, sangele Lunii, vibratie, forta conducatoare, iubire, feritilitate, razbunare, manie, curaj, magnetism, pasiune sexuala si potenta, supravietuire, sanatate fizica, forta, placere si puterea vointei.

Rosu inchis - influentarea oamenilor din locuri sus-puse, al treilea ochi, abilitate psihica, putere pirituala, auto-asigurare, cunoastere ascunsa, meditatie, lucrari postume, divinatie, calatorie astrala, protectie psihica.

Alb - spiritualitate, Zeita, pace, Eul superior, puritate, virginitate, consacrare, meditatie, exorcism, tamaduire, clarviziune, forta spirituala. 

Mai intai ai nevoiesa cumperi o foaie de ceara dintr-un magazin artizanal sau de hobby-uri.
Tai-o in mai multe cioturi si umple o cana de cafea pe jumatate.Pune cana intr-un ghiveci cu apa. Nivelul apei nu trebuie sa fie mai inalt decat cana, deoarece apa va stropi sau va fierbe peste. Incalzeste ghiveciul cu apa si , cand ceara s-a transformat intr-un lichid aproape clar, foloseste o pereche de clesti pentru a o turna intr-un cadru.
Unii oameni isi fac singuri cadrul, din foaie de metal. Tine cadrul invers si suspenda un fitil cu o tija prelungita, lasandu-l sa atarne in jos, cu un capat numai bun de aprins. Este in regula sa folosesti o conserva goala de peste, pentru a crea candele sau poti experimenta si alte obiecte.

In functie de scopul tau, trebuie sa alegi culoarea lumanarii corespunzatoare sarcinii tale. Diferite culori reprezinta diferite lucruri. De exemplu, daca vrei sa faci o vraja pentru bani, arde o lumanare verde , deoarece verdele reprezinta bani (dar si alte lucruri).
Daca vrei iubire,foloseste o lumanare roz (sau rosie, daca vrei pofta trupeasca).
Ia lumanarea si inscrie pe ea dorintele tale, folosind reversul lamei unui cutit tocit. (poti folosi bagheta, dar merge si un cutit comun de bucatarie, daca nu ai bagheta).
Scrijeleste primele si ultimele initiale ale persoanei asupra careia vrei sa arunci vraja (sau propriile tale initiale, daca este pentru tine) la baza lumanarii, in aceeasi maniera.
Dupa ce ai inscris lumanarea, freac-o cu cenusa de esenta.
Aceasta inseamna baza, trunchi, mijloc, varf si fitil.
Daca doresti, cenusa esentei poate de asemenea sa corespunda scopului tau.
Pune lumanarea intr-un suport temeinic. (de preferinta de metal, sticla se poate sparge) si aprinde-o.
Lasa lumanarea sa arda intr-un loc sigur.Pentru acest lucru, lumanarea trebuie lasata sa arda de tot. 
Optional: daca tu crezi ca ar ajuta, stai in fata lumanarii timp de cateva minute si concentreaza-te asupra scopului tau. Mediteaza.
Dupa ce lumanarea a ars, curata excesul de ceara de pe suportul de lumanare si arunca-l. Ar trebui sa treaca in jur de 24 de ore pentru ca vraja sa inceapa sa functioneze, in functie de scop.

Inainte de a incepe aceasta vraja, ai grija sa stingi toate lucrurile pe care le arzi. Presara niste iasomie pe perna si ai grija sa ai un jurnal pentru vise langa pat pentru a tine evidenta viselor si fierbe o ceasca de ceai din radacini de ierburi.(NB - aceste radacini sunt daunatoare in cantitati mari, asa ca daca esti nedumerit consulta o carte de referinte ierbale.)
Aprinde lumanari albastre pe altar. Daca vrei sa patrunzi in pasiunile sau iubirile tale, arde damiana.Priveste fumul cum serpuieste si lasa-l sa te poarte intr-o stare de transa, de care incerci sa te feresti toata ziua. Spune orice iti vine prin minte, apeland la zeita sau zeul preferat ca sa-ti calauzeasca visele. De obicei, spune ceva de genul:" Binecuvantati sa fie Domnul si Doamna! Caci au creat aceasta lume: Pamantul care sa ne sustina, Soarele care sa ne incalzeasca, Luna care sa ne calauzeasca, Spiritul pe care sa-l visam."
Soarbe putin ceai in timp ce repeti cuvintele, priveste fumul si cand te simti gata sa "treci pragul", sufla lumanarea si spune "Asa sa fie! Mergi la culcare.Viseaza.Dar, adu-ti aminte, nu vei auzi intotdeauna ce ai vrea."

Ce ai nevoie: 1 lg de suc de lamaie(sau alt fruct), 1 lg de sare marina, 1 lingurita de ulei vegetal, 1 cazan usor(sau un vas de sticla), 1 bucata de hartie, 1 creion negru, 2 lumanari negre au rosii(una dn fiecare ar fi perfect).
Amesteca sucul de lamaie, sarea marina si uleiul in cazan.Pune cazanul in fata ta, pe podea. Aseaza-te confortabil si pune lumanarile langa cazan(rosia in stanga, neagra in dreapta). Rupe bucata de hartie in jumatate si pune-o deoparte. Aprinde ambele lumanari, stanga mai intai. Apoi inchide ochii si vizualizeaza o sfera. In mijlocul sferei, vizualizeaza-te pe tine, blocat, incercand sa iesi. Vezi cum lumanarea neagra si cea rosie ard in jurul tau. Priveste cum lumanarile se rotesc in jurul tau, mai repede de fiecare data cand trec pe langa tine. Apoi vezi cum esti eliberat, ca prin magie. 
Pe o bucata de hartie, deseneaza ceea ce ai vazut. Pe cealalta, scrie cea mai mare temere a ta. Aprinde ambele bucati de hartie la flacara lumanarii, folosind pe cea neagra pentru jumatatea scrisa si pe cea rosie pentru desen. Arunca-le in cazan. Du cazanul afara si toarna continutul (hartie si restul) intr-o gaura in pamant. Acopera gaura pamantului cu pamant. Vraja este implinita.

Ai nevoie de o lumanare alba, o fotografie a celui decedat, o pentagrama. Aprinde lumanarea alba si priveste flacara timp de cateva minute.
Apoi tine fotografia la nivelul ochilor si spune: "Ai plecat pentru totdeauna, dar prin aceasta vraja, tu vei veni in visele mele!"
Pune fotografia sub perna. Lasa lumanarea sa arda pana ajunge un ciot, stinge-o si pune-o de asemenea sub perna. Dormi cu ele sub perna timp de 3 nopti pentru a primi visul dorit.

Este folosita la neutralizarea puterii celor care intentioneaza sa-ti faca rau, sa-ti strice reputatia sau reprezinta in vreun fel o amenintare la adresa ta.
Ai nevoie de 4 lingurite de tamaie sau smirna, 4 lingurite fier negru pudra, 4 lingurite sare marina, 4 lingurite radacina pudra de orris (sau muschi de stejar), 1 lumanare alba, 1 sticla cu un snur sau capac, mojar si pisalog, hartie de pergament, cerneala neagra sau creion cu pasta neagra, ata neagra.
Amesteca sarea marina, pudra de orris si fierul intr-un vas, apoi taie o bucata de pergament care sa incapa in sticla si scrie pe ea cu cerneala neagra: 
"Neutralizez puterea lui
....numele adversarului....
de a-mi face rau. 
Cer ca acest lucru sa fie corect
si pentru binele tuturor.
Asa sa fie!"
Ruleaza pergamentul, leaga-l cu ata neagra si pune-i in sticla. Umple sticla cu ingredientele uscate. Apoi ia lumanarea alba si in timp ce invarti sticla in sensul acelor de ceasornic, scurge ceara topita peste dop, pentru a-l sigila. La urma, ingroapa in secret sticla intr-un loc unde nu va fi deranjata si animalele sau oamenii nu o vor dezgropa. Aceasta vraja este ca un duh din sticla. Nu trebuie eliberata sau puterea vrajii va fi pierduta.

Divinatia prin vis reprezinta puterea de a vedea viitorul si intensifica clarviziunile prin vise. Pentru a prevedea un eveniment din viitor prin intermediul unui vis, incearca acest ritual puternic pentru vise.
Decide despre ce subiect va fi visul tau profetic/psihic. Te implica pe tine sau pe altcineva? asupra carul subiect doresti sa fii informat? (bani, dragoste, etc). Cat de departe vrei sa vezi in viitor? Ai o intrebare speciala de adresat sau doar un subiect general? Cum vrei sa ti se raspunda? Printr-o calauza, simboluri, emotii, etc.?
Odata ce esti sigur ca stii exact cum ar trebui sa fie visul profetic, poti trange materialele si poti pregati lucrarea. Intinde un patrat de material bleu. In mijloc, pune un amestec de funze de frasin, dafin, sclipeti, heliotrop, ilice, iasomie, galbenele, mimoze, radacini de ierburi, ceapa si/sau coada soricelului (cate gasesti). Strange colturile patratului catre mijloc si leaga-le, formand un mic saculet, cu un snur, o funda sau o bucata de franghie. 
Apoi, pe o bucata alba de hartie, explica pe scurt ce ai nevoie de vezi in vis, ghidandu-te dupa intrebarile de mai sus pentru a preciza intrebarile/ideile principale despre care trebuie sa fie profetiile.
Pune saculetul cu ierburi si hartia sub perna si ai grija sa-ti notezi visul intr-un carnetel sau jurnal imediat dupa ce te trezesti, ca sa nu-l uiti.
Foloseste ce ai invaat pentru a te pregati in ceea ce priveste viitorul.

Vrei sa trimiti un mesaj important cuiva, dar nu stii cum? iata ce trebuie sa faci: Decide exact ce anume vrei sa aduca sau sa simta persoana respectiva. Scrie-ti dorinta pe o bucata de hartie intr-o propozitie simpla. Confectioneaza o perna de vise folosind un patrat mic de material si putina vatelina.
Arunca inauntru un praf de levantica i rozmarin. Pune la urma hartia, apoi coase perna.Pune perna de vise pe altar. Fa o devotiune la altar pentru a te concentra, apoi creeaza un spatiu sacru.
Fa un cerc si invoca cele patru puncte cardinale, daca vrei, dar nu este necesar.
COncentreaza-te, apoi pune mainile deasupra pernei de vise, spunand urmatoarele:
"Sfanta mama, Zeita divina, 
Stau in fata altarului tau sacru.
Aceasta persoana nu asculta sau nu aude
Cuvintele mele gadila o ureche surda.
Sfanta mama, Zeita divina,
Trimite-i un vis, trezeste-i mintea.
Prin viziunea sa se poata trai
Cosmarul/pasiunea/lectia pe care i-o dau in mod liber.
Sfanta mama, Zeita divina,
Trimite-i planul tau divin
Curata panzele de paianjen, darama peretii
Poarta-mi mesajul prin invocarea spiritelor."
Poti schimba incantatia astfel incat sa se potriveasca dorintei tale.

Cel mai adesea, cartile de vraji se identifica in imaginatia populara fie cu vechi carti cu paginile rupte, cu coperti jelpelite, fie cu simple fascicule razlete, cu marginile putin roase de flacarile Infernului. Ele ar fi fost scrise intr-o grafie gotica sau tiparite intr-o tipografie speciala si ar contine secrete minunate si diverse mijloace de a-l evoca pe Diavol. Ele par atat de vechi si de sufluroase, incat le lasam, bucurosi, in seama batranilor intelepti, cu barba lunga si stufoasa, sau a fidelilor lui Satan.Nu le putem atinge fara sa ne infioram. De altfel, dupa vechile legende, profanii nu le pot privi fara sa-si arda ochii..dar cate nu s-au spus despre cartile de vraji! Gasim in general, in Cartile de vrajitorie, procedee magice care se aplica oamenilor, animalelor, plantelor, astrelor sau mineralelor. Figureaza aici si metode pentru a realiza talismane, amulete, dagyde, papusi voodoo, pentru a desfasura chiar ceremonialurile ritualurilor respective, etc.

In general, omul interesat poate sa extraga din aceste carti lucruri care comanda elementele ce-i inconjoara, oricare ar fi ele, incepand bineinteles, cu diavolul: aceste lucrari nu uita niciodata sa spuna cum sa-l faci sa apara pe "necuratul" si cum sa semnezi cu el pactul care face din tine unui din servitorii sai. Asemenea lucrarilor de specialitate vrajitoreasca ofera de asemenea modul de a indeplini dorintele cele mai diverse. Vrajitoria destinata sa procure bogatie si dragoste este foarte variata si dezvoltata. Dupa cum veti vedea din textele adunate in acest site de vraji, tehnicile sunt foarte diverse.
Spre exemplu, in legatura cu existenta unei comori ingropate, care v-a fost revelata prin vis si din traditiile locale, puteti afla precum ca aceasta n-ar fi o iluzie. Iata ce socotesc vrajitoarele ca ar trebui facut:

Faceti o lumanare din ceara si grasime umana si drept sfesnic taiati in forma de potcoava o bucata de lemn de alun. Duceti-va noaptea in pivnita, sau pe camp,sau in locul in care v-a fost desemnat si aprindeti lumanarea. Daca flacara palpaie, nu sunteti departe de comoara; daca se stinge deodata ati ajuns la ea. Nu va mai ramane decat sa sapati. Pentru a lumina lucrul , va trebuiesc 3 lumanari continand fiecare ceara sfintita. Dar daca nu aveti intetina sa daruiti saracilor a zecea parte din aceasta comoara, operatiunea nu va reusit. (Paul Christian - Magia egipteana)

Inainte de toate ar trebui sa lamurim distinctia dintre "Carea Umbrelor" si "Grimoar". Grimoarul este un gen mai traditional de pastrare a datelor, numele sau fiind foarte vechi. Acesta este cel mai usor mod de a-l explica. In societatea de astazi, Grimoarul si Cartea Umbrelor sunt cam acelasi lucru, pastreaza datele iluminarii tale magice! Dar de fapt, ce este un Grimoar? Ei bine, e simplu! Sau cel putin asa il descriu oamenii cateodata, rezumand ceva de genul "o sinteza, un jurnal cu toate informatiile tale magice". Asta e, scurt si la obiect! Dar, al nostru nu a devenit asa ceva. Fiind implicati in magie, am devenit interesati de multe lucruri diferite, care si-au gasit cu toate locul in Grimoarul nostru care nu este atat de scurt si la obiect in ceea ce-l primesc acum. Pastram locul in Grimoarul nostru care este foarte combinat. Jurnalul propriu-zis, lucrari magice, evidenta, mai multe lucrari pe diferite teme, corespondenta, scrieri si carti, expuneri, comentarii, ritualuri, stiinta, etc. L-am fi putut intitula probabil "Grimoarul Vrajitoarei", deoarece toate fac parte din el! tot ce este aici, este doar un rezultat al implicarii noastre in magie si vrajitorie. De acesta este al nosru, il vei incepe pe al tau?

A incepe un Grimoar personal poate fi un lucru foarte greu de realizat sau foarte usor, depinde de tine! Totul depinde de tine! Pentru o persoana fara griji am sufera un jurnal sau o banda in care sa pui informatii amestecate la un loc. Acesta se va transforma la un moment dat intr-un fel de sistem, care ti se va potrivi. Si totul va fi intr-un singur loc, asa ca nu-ti face griji ca iti vei pierde "Cartea ritualica" sau Agenda Cunostintelor tale, doar un singur lucru este de retinut. Pentru vrajitor/artist/traditionalist am sugera un caiet de mana, legat, cu o coperta frumoasa de piele. A invata cum sa legi un caiet este foarte simplu, inainte sa-ti dai seama, probabil vei fi facut deja cateva pentru prietenii tai! 
Oricum, poti decora paginile facand niste margini foarte atractive, de exemplu, nodurile celtice in jurul paginilor transforma o pagina de grimoar intr-un fel minunat, hieroglifele egiptene sunt alta optiune. Sunt mai multe. De asemenea, poti alege un stilou sau ceva cu care preferi sa scrii si sa-l faci "Stiloul tau magic".Ceea ce inseamna doar ca acest stilou va fi folosit doar pentru a scrie in Grimoar sau "Cartea Umbrelor". Scrisul de mana este obligatoriu! Nu se accepta cd-uri cu toate fisierele online si usor de printat. Aici nu-ti faci griji de organizare, copii foarte usor dintr-o parte in alta. Poti chiar sa tiparesti paginile noastre si sa le folosesti in grimoarul tau. Unele sugestii sunt pentru extremisti si am facut cateva glume, speram ca nu am jignit pe nimeni. Alege ce anume consideri ca ti se potriveste si, daca iti schimbi parerea, poti oricand sa treci la o metoda noua! Acum stii despre ce este vorba si cum sa incepi unul. Cum ramane cu montajul?

Nu vrem sa repetam ce am spus mai devreme. Nimeni nu poseda cuprinsul mistic al continutului unui Grimoar "adevarat". Nici un Grimoar nu este mai valid decat al tau. Posezi singurele pagini care se vor potrivi vietii tale, create de tine. S-ar putea sa nu incluzi niciodata in jurnal scrieri non-magice. Pentru noi, a merge la plimbare si doar faptul de a fi in natura, timp de o ora sau cam asa ceva, este o stradanie magica, pentru tine poate nu este. Noua nimeni nu poate sa ne spuna ce ar trebui sa scriem in Grimoar sau ce anume este inacceptabil sa apara acolo, insa pentru tine alegerea este a ta, deci poti sa incepi. In continuare vom expune cateva lucruri care apar in multe Grimoare si nu trebuie obligatoriu sa fie si ale tale. Etica magiei si aruncarea/facerea de vraji, ritualuri de baza si corespondentele culorilorinsa trebuie bine invatate. Alegerea ritualurilor si modul de comportare sunt in totalitate in mainile tale!

Cand incepi propriul Grimoire, nu te lasa coplesit/a. Acest lucru te poate aduce chiar acolo de unde ai inceput. Multi autori prezinta liste foarte lungi din Grimoarul lor pentru caietele incepatorilor, pentru care le-a trebuit zeci de ani sa le compileze. De asemenea, poti caua pe internet si vei gasi multe Grimoare online, care pot fi intimidante pentru novici. Asa ca ai grija, nimeni nu va pune Grimoarul alaturi de al tau pentru a face comparatie. Cand incepi, nu da fuga si cumpara un caiet de lux cu dosare, divizoare si asa mai departe.Iti poti schimba parerea. In schimb, ia un carnetel, un subiect si incepe sa scrii in el. Incepe un jurnal cu ceea ce inveti in acel moment, noile experiente prin care treci, cunoasterea pe care ai cules-o de la oameni, din carti si, in special din natura.Poate ai simtit o raza de luna extra speciala, sau una de la soare astazi, scrie despre ea. Include vremea, starea emotionala, ce anume a fost minunat sau nebunesc peste zi? priveste afara, incepi sa observi ce anume se intampla acolo. Pasarile ciripind, greierii care te tin noaptea treaz, intunericul rece al aleii. Poti gasi "magia", "frumusetea" din toate aceste lucruri? poti vedea altceva decat aleea intunecata sau sunetul pasarilor ciripind? Stim ca suna cam ciudat, dar te vei simti mai iluminat pe zi ce trece. Dupa o vreme, vei observa ca apare un lucru comun in Grimoarul tau, poate paginile care au cuvantul "stiinta" in ele. Atunci rupe-le, pune-le la un loc si taie-le. Ai o intreaga sectiune creata, fara a realiza macar!

In cele ce urmeaza sunt scurte sectiuni din diferite exercitii si proceduri vitale progresului vostru in practica Wicca si in magie. Astfel de activitati care nu dureaza mai mult de cateva minute pe zi,n-ar trebui subestimate. Ele construiesc suporturi cu ajutorul carora va fi obtinuta usurinta in executarea ritualurilor magice si ale celor Wicca. Integrandu-le in programul vostru zilnic va vor permite sa progresati pe zi ce trece.

Respiratia este, de obicei, un act inconstient, pe care il facem in mod continuu pe tot parcursul vietii noastre. In magie si in Wicca, respiratia poate fi un instrument pentru a ne disciplina trupurile, dar si pentru a intra in stari alternante de constiinta.
Pentru a medita corect, trebuie sa respirati corect. Acesta este cel mai elementar dintre exercitii si din fericire, este si cel mai simplu.
Tehnicile de respiratie profunda necesita utilizarea in totalitate a plamanilor dar si a diafragmei. Diafragma este localizata cam la doua degete sub cutia toracica. In timp ce inspirati, impingeti spre afara aceasta zona. Observati cat de mult aer mai puteti inhala.
Pentru exercitii de respiratie, adoptati o pozitie confortabila, fie asezat, fie intind (cu toate ca respiratia profunda este posibila in aproape orice pozitie). Relaxati-va usor corpul.Inhalati aer prin nas, numarand incet de trei, patru sau cinci ori, cat va este convenabil. Amintiti-va sa permiteti aerului sa va umple diafragma, la fel ca si plamanii. Retineti aerul, apoi expirati pe aceeasi numaratoare inceata. Repetati pasii de mai sus de cateva ori, incetitind treptat viteza respiratiei. In timp ce inspirati, trageti in piept iubire, cald, poate vizualizand aceste energii pozitive ca pe niste particule aurii de aer. In timpul expiratiei, dati afara ura, bolile, furia, poate vizualizand un fum negru iesind din plamanii vostri. 
Oxigenul este respiratia vietii si este necesar existentei noastre. Respirati corect si veti fi o persoana mai buna si un Wicca mai bun. Respiratia profunda este folosita inainte de orice act de venerare sau de magie si este o parte a exercitiilor de concentrare si vizualizare. Respirati profund cand simtiti mania explodand in interiorul vostru. Expirati mania si inspirati calmul. Da rezulate de fiecare data!
Practicati zilnic exercitiul respiratiei profunde si cresteti treptat capacitatea voastra de a retine aerul in plamani. Daca e posibil, este bine ca ocazional sa practicati acest exercitiu langa mare sau in padure, departe de aerul poluat al oraselor noastre. Respiratia profunda in aceste locatii naturale nu aduce doar mai multa pace, dar esti si mult mai sanatoasa.

Meditatia este o arta importanta pentru inducerea relaxarii totale. Prea putini dintre noi gasesc un moment in care sa se elibereze de tensiuni si griji, astfel incat meditatia este o usurare binevenita in fata problemelor si frustrarilor vietii cotidiene. Chiar mai important, este o perioada de liniste si calm in care conversam cu Zeul, Zeita si cu noi insine, relaxand stransoarea in care mintea noastra constienta tine constiinta psihica. De obicei, meditatia preceda fiecare act magic si fiecare ritual de venerare.
Pozitia ideala pentru meditatie este asezat, mai ales pentru cei care au tendinta e a adormi in timpul acestei practici.
Stati asezat pe un scaun cu spatar drept, sprijinindu-va partea de jos a spatelui cu o perna, daca e necesar. Barbia a trebui sa fie paralela cu podeaua, ochii inchisi, spatele drept, mainile odihnind pe genunchi, palmele in sus si degetele relaxate. In aceasta pozitie ar trebui sa va simtiti confortabil si relaxat, coloana vertebrala dreapta si pieptul ridicat. Daca in general stati adus de spate ar putea dura ceva timp inainte ca aceasta pozitie sa devina confortabila. Perseverati.
Respirati adanc pentru cateva minute. Relaxati-va.Uitati. Vizualizati multitudinea tensiunilor si grijilor vietii de zi cu zi iesind din corpul vostru cu expiratia.Relaxati-va in scaun. 
Acum deschideti-va constiinta. Permiteti mintii voastre constiente sa fie receptiva si atat. Comunicati si vorbiti cu divinitatile. Invartiti simboluri in cap. Daca doriti, psalmodiati numele Zeului sau al Zeitei, sau al unui grup de divinitati. Acesta este un instrument excelent pentru alunecarea in lumea crepusculara.
Alegeti-va cu grija locul si ora meditatiei. Lumina ar trebui sa fie estompata; lumina lumanarilor este ideala. Daca doriti,ardeti lumanari albe sau albastre. Este bun si un pic de aroma, dar prea mult fum poate (evident) cauza probleme in timpul respiratiei profunde.
Imediat dupa fiecare meditatie inregistrati toate imaginile, gandurile si senzatiile in cartea voastra oglinda.

Aceasta este cea mai de baza si totusi cea mai avansata tehnica necesara in magie si in Wicca. Arta de a ne folosi creierul "sa vada" ce nu este fizic prezent reprezinta un instrument magic, puternic utilizat in numeroase ritualuri Wicca. De exemplu, formarea cercului magic, se bazeaza in parte, pe abilitatea practicantului Wicca de a vizualiza energie personala curgand in afara pentru a forma o sfera de lumina stralucitoare in jurul zonei rituale. Atunci, aceasta vizualizare directioneaza energia care, in fapt, formeaza cercul; nu doar il creeaza.
Deoarece este folosita pentru schimbarea atitudinilor si vietilor noastre, astazi au fost scrise numeroase carti despre vizualizare. Fiecare carte promite sa dezvaluie secretele vizualizarii.
Din fericire, aproape toti posedam aceasta abilitate.Poate nu este inca foarte bine reglata, dar practica o perfectioneaza.
In acest moment, puteti vedea in minte chipul celui mai bun prieten al voastru sau actorul care va place mai putin? dar articolul vestimentar pe care il purtati des, exteriorul casei voastre, masina voastra sau baia?
Aceasta este vizualizarea. Vizualizarea este aciunea de a vedea cu mintea , nu cu ochii. Vizualizarea magica inseamna a vedea ce nu este prezent in mod fizic. Poate fi vorba de un cerc magic sau de un prieten care se reface sau de un talisman incarcat energetic.
Putem ridica energie din trupurile noastre, o putem vizualiza curgand prin palme si apoi din ea sa formam o mica sfera luminoasa pe care sa o modelam fizic, ca pe un bulgare de zapada si mental vazand-o dupa cum dorim.
In magie pot ridica energie si, in timp ce fac asta, sa tin in minte imaginea a ceva ce am nevoie - o masina noua, de exemplu. Vizualizez masina, ma vad semnand contractul de cumparare, ma vad mergand cu ea pe strada, umplandu-i rezervorul cu benzina si platind. Apoi directionez energia pentru a da putere vizualizarii, pentru a o face sa se manifeste.
Cu alte cuvinte, vizualizarea "programeaza" energia. Poate fi explicata ca o forma de magie mentala prin asociere. In loc sa cream o imagine fizica, cream proiectia lor in capul nostru.
Gandurile sunt in mod cert lucruri. Gandurile noastre afecteaza calitatea vietii pe care o traim. Daca ne plangem incontinuu ca suntem faliti, apoi realizam o vizualizare de 15 minute pentru a aduce bani in viata noastra, acele 15 minute de energie trebuie sa contracareze 23 de ore si 45 de minute de programare negativa zilnica si autoindusa. De aceea trebuie sa mentinem gandurile in ordine si in directia dorintelor si nevoilor noastre. Aici poate ajuta vizualizarea. Pentru a ascuti acest instrument, incercati exercitiile care urmeaza, larg cunoscute in practica Wicca.

Stati asezat sau intindeti-va confortabil cu ochii inchisi. Relaxati-va corpul. Respirati profund si calmati-va mintea. In capul vostru vor continua sa apara imagini. Alege una dintre ele si retineti-o. Nu lasati alta imagine sa intervina in afara de cea pe care ati ales-o. Opriti toate gandurile care se invart in jurul aceste imagini. Retineti imaginea cat de mult puteti, apoi lasati-o sa plece si incheiati exercitiul. Cand reusiti sa retineti o singura imagine pentru mai mult de cateva minute, treceti la pasul urmator.

Decideti ce imagine veti pastra si retineti-o in minte. S-ar putea sa fie prezenta in mod fizic si sa o studiati mai intai, memorizand fiecare detaliu - felul in care joaca umbrele pe ea, structura, coloritul, poate chiar si o aroma. Puteti alege o forma mica, tridimensionala, cum ar fi o piramida sau ceva mai complex cum ar fi imaginea Afroditei ridicandu-se din mare, sau imaginea unui mar copt. 
Dupa ce ati studiat in amanuntime, inchideti ochii si vedeti obiectul in fata lor, ca si cand ati avea ochii deschisi. Nu priviti obictul iarasi cu ochii, ci cu imaginatia voastra magica - cu puterile voastre de vizualizare. 
Cand reusiti sa retineti perfect aceasta imagine timp de 5 minute, treceti mai departe.

Acesta este mai dificil si cu adevarat de natura magica. Vizualizati ceva, orice, dar de preferat ceva ce nu ati vazut niciodata. De exemplu sa folosim o leguma de pe Jupiter. E visinie, patrata, cu o suprafata de aproximativ 30-40 cm, acoperita cu peri verzi inalti de 0.5 cm si buline galbene de aproximativ 1.25 cm. Bineinteles, este doar un exemplu.
Acum inchideti ochii si vedeti - vedeti cu adevarat aceasta leguma in mintea voastra.Ea nu a existat niciodata. Voi o creati prin intermediul vizualizarii, cu imaginatia voastra magica. Faceti ca leguma sa fie reala. In mintea voastra rasuciti-o in asa fel incat sa o puteti vedea din toate unghiurile. Apoi lasati-o sa dispara. Cand reusiti sa retineti o astfel de imagine creata de voiinsiva pentru aproximativ 5 minute, treceti la exercitiul urmator.

Acesta este cel mai dificil. Mentineti o imagine creata de voi (ca acea leguma jupiteriana) in minte, cu ochii deschisi. Lucrati sa o mentineti ca pe un lucru vizibil, real, palpabil. Priviti fix pe perete, uitati-va la cer sau la o strada aglomerata, dar continuati sa vedeti leguma acolo. Faceti sa fie atat de reala, incat sa o puteti atinge. Incercati sa o asezati pe o masa sau pe iarba sub un copac.
Daca vrem sa folosim vizualizarea pentru a crea schimbari in aceasta lume, nu in tinutul intunecos care exista in spatele pleoapelor noastre, trebuie sa practicam astfel de tehnici cu ochii larg deschisi. Adevaratul test al vizualizarii se afla in capacitatea noastra de a face ca obiectul vizualizat sa devina parte a lumii noastre. Cand veti fi perfectionat acest exercitiu, va aflati pe drumul cel bun.

O mama isi ia copilul prin oras si cineva vede copilul si spune: "O, ce dragut e! E pur si simplu adorabil!" 
Persoana care admira copilul poate privi prea mult copilul. Daca mama nu efectueaza imediat un pas prevenitor - sa scuipe copilul, negand in fata lui Dumnezeu ca este atragator sau cerand persoanei care lauda copilul sa-l atinga sau sa-l scuipe - deochiul incepe sa opereze. In momentul cand mama si copilul ajung acasa, pe copil il doare deja tomacul si plange.E imbujorat, transpirat si poate avea diaree. In curand, devine deshidratat si intr-adevar ii este rau. Mama il duce la un medic conventional, dar "nimic nu se poate face". In final , cheama vraciul local - de obicei o femeie batrana - care diagnosticheaza adevarata cauza a problemei si il lecuieste.
Uneori, deochiul este diagnosticat prin circumstante: copilul era bine dimineata, a fost laudat sau privit prea lung, a inceput sa transpire si sa vomite, cauza este clara! dar de cele mai multe ori, diagnosticul si leacul implica o serie complexa de ritualuri care variaza in functie de cultura. Apa, uleiul si ceara topita - lichide - pot juca un rol sau ritual se poate concentra asupra unui obiect natural, in forma de ochi umplut cu lichid, oul. Leacurile, cand sunt efectuate, se spune de obicei ca sunt dramatice, aproape instantanee. In Europa de Est, deochiul este diagnosticat prin aruncarea de taciuni, carbuni sau chibrituri arse intr-un vas cu apa. Daca taciunele pluteste, copilul a fost deocheat. In Ucraina, ceara topita poate fi scursa in apa sfintita, pentru a diagnostica bolile spirituale. Daca improasca sau ne lipeste de o parte a vasului, pacientul sufera de deochi. Se recita rugaciuni secrete cunoscute doar de femei si este folosita apa sfintita pentru a imbaia victima.Ceara este reincalzita si , de data aceasta, este turnata in apa, se scufunda la fund ca un bustean solid, indicand faptul ca a avut loc o vindecare. In Grecia, Mexic si alte locuri, apa sfintita este data copilului ca sa o bea si/sau este trasata pe copil sub forma unei cruci. Daca faptasul plin de remuscari poate fi facut sa scuipe in apa, inainte de a o bea copilul, cu atat mai bine. Pentru a evita acuzatiile directe de a fi cauza o astfel de nenorocire, un membru al familiei poate sta in afara bisericii cand presupusul faptas este acolo si ii poate ruga pe toti cei care trec pe acolo sa scuipe intr-o cupa cu apa stintita, fara a jena pe nimeni. 
In Italia, diagnosticul se face prin scurgerea uleiului de masline intr-un bazin cu apa, o picatura pe rand, in timp ce se recita rugaciuni secrete, mostenite doar de femeile din familie. Daca picaturile se aduna la un loc sub forma unui ochi , deochiul este cauza bolii. Leacul consta in recitarea de rugaciuni in timp ce se toarna ulei in bazinul cu apa din nou - cateodata timp de ore intregi - pana cand se formeaza un strat perfect de ulei, care nu seamana unui ochi.
In Mexic, atat diagnosticul, cat si leacul sunt adeseori implinite cu ajutorul unui ou intreg neclocit. Se rostogoleste un ou peste trupul copilului sau se pune sub pat si se sparge. Daca este "tare", sau "seamana cu un ochi", atunci deochiul este cauza bolii copilului.

Deochiul reprezinta numele unei boli transmise - de obicei fara intentie - de catre cineva care este invidios, gelos sau zgarcit. Mai este numit si ochiul invidios. In ebraica este numit ayin ha?ra(ochiul rau).Credinta in deochi este ca o persoana - de altfel nemalefica in sine - iti poate face rau, copiilor tai, vitelor sau pomilor fructiferi, doar uitandu-se la acestea cu invidie si landandu-le. Cuvantul "rau" este nefericit in acest context, deoarece implica faptul ca cineva a blestemat victima, dar nu este cazul. O intelegere mai buna a termenului "deochi" este obtinuta daca stii cuvantul vechi britanic sau scotian pentru ceea ce este "trecut cu vederea", ceea ce implica o simpla privire care a ramas prea mult asupra unui obiect pizmuit, persoana sau animal. Cu alte cuvinte, efectul deochiului este nefericit, dar persoana care nutreste gelozie si deoache nu este in mod necesar o persoana rea. Pentru a nu mai pierde timpul, oferim mai jos mai multe comentarii asupra farmecelor si amuletelor principale. Este mai bine sa incerci toate metodele conventionale de rezolvare a problemelor, inainte de a recurge la acest gen de magie. Un deochi poate afecta pe cineva despre care nu stii ca-ti este rival si ii poate rani neintentionat pe altii. Fii atent cum iti directionezi puterea. Unele deochiuri ii vor urmari chiar si pe cei care sunt loviti doar din intamplare. Un deochi ii identifica pe tradatorii increderii tale, chiar daca tu i-ai iertat sau nu. Oamenii distructivi care barfesc si incearca sa te ruineze nu merita cu adevarat sa fie iertati, incercand sa-ti manipuleze firea cea buna. Ai nevoie de echilibru in viata ta si nu poti fi zana cea buna care aduce fericire tuturor. Daca dai la tot din fericirea ta, nu vei ramane decat cu nefericire. Nu gasi scuze pentru cei care abuzeaza de tine. Deochiul tau ii va gasi, sa nu-ti para rau pentru ei, lor nu le-a parut rau pentru tine.

Faptasii:
Oamenii invidiosi;
Cei care lauda copiii;
Cei care sufera de pizma;
Ce cu ochi albastri (xenofobi printre grupurile rasiale cu ochi caprui);
Femeile fara copii;
Oamenii nascuti cu o inclinare nefericita de a proiecta neglijent deochiul.

Etiologie

"Trecerea cu vederea" (termen vechi britanic; inseamna sa privesti prea lung asupra unui obiect sau copil pizmuit).
Lauda fara a atigne sau scuipa, pentru a evita producerea raului.
Proiectia ochiului (termenul sicilian pentru cel care da "mal occhio" este "jettatura", din aceeasi radacina ca "ejaculare" si "proiectie").

Victime

Copiii alaptati : se imbolnavesc si plang, laptele mamei se poate usca.
Copiii mici : se imbolnaesc si plang, pot vomita sau deveni agitati.
Vacile de lapte si caprele de lapte : isi pierd laptele.
Pomii fructiferi : se ofilesc si mor sau nu rodesc.
Barbatii adulti : devin impotenti.


Talismane apotropaice si gesturi

Refuzul de a accepta lauda unui copil;
Scuiparea unui copil;
O pata de noroi pe copil ca sa nu para dragut;
Fraze laice;
Geturi protectoare cu mana;
Amulete ochi. (wadjet)
Scoici ochiul-pisicii;
Margele albastre;
Talismane cu oglinda;
Ata sau snur rosu;
Amulete centura lui Isis;
Obiecte in forma de semiluna.


Leacuri

Ulei de masline picurat in apa cu rugaciune;
Ceara picurata in apa cu rugaciune;
Taciuni sau chibrituri aruncate in apa cu rugaciune;
Trecerea unui ou crud peste fata, apoi spargerea lui;
Spargerea unui ou intr-un loc intunecat, umbros, nevazut;
Spargerea unui ou si desenarea unei cruci pe fruntea victimei;
Aruncarea unui ou in tupe sau intr-un copac (daca copacul este victima);
Punerea unui ou spart intr-un vas sub patul victimei;
Victima trebuie sa bea aghiazma;
Victima scuipa catre cel care a aruncat deochiul de 3 ori.

Rupe o bucata de paine proaspata. Ridic-o in fat lunii si roag-o pe Doamna Luna sa binecuvanteze painea, cat si relatia.
Rupe o bucata de paine pentru partenerul tau, cat si una pentru tine. Cand petreceti timpul impreuna, impartiti si painea.
Nu taia painea cu un cutiti sau alta unealta ascutita. Pur si simplu rupe bucatile cu mana ta. Adaugand unt sau gem ar fi o idee buna, pentru a ajuta la indulcirea lucrurilor.

Aceasta vraja se efectueaza pentru a adupa aprecierea si multumirea fata de iubirea Zeitei si Spiritelor care te-au adus la un loc cu cel pe care-l iubesti.Ia o lumanare alba.Curat-o pentru ritual. Unge-o cu uleiul de recunostinta sau cel numit "sunt recunoscator".
Aprinde-o in fiecare noapte sau dimineata, ca parte din rugaciunea sau meditatia ta zilnica, cu gandurile de multumire si recunostinta pentru tot ce ai, inclusiv iubirea vietii tale. Cand ai terminat, ia ceara si stropeste-o cu sare. Clateste-o cu apa de la robinet. Pune-o intr-o punga alba cu un praf de sare si arunc-o.

Metodele de curatare a casei au o mare importanta in magia folclorica afro-americana. Iata o simplua procedura pentru binecuvantarea unui nou camin si scaparea unei case de orice influente spirituale nedorite. Spala podelele cu Apa chinezeasca (sau Van Van) din spate catre partea din fata a casei si pe usa din fata arunca apa ramasa pe usa din fata sau in curtea din fata.
Daca nu aveti curte in fata, duceti o parte din apa de spalat la cea mai apropiata intersectie stradala sau rascruce si aruncati-o catre est. Apoi folositi o matura nou-nouta pentru a matura casa din spate catre fata si pe usa din fata. Unii oameni prefera, de asemenea, sa presare cu pudra Van Van pe pragul usii din fata si sa-l mature de acolo din casa.
Dupa curatarea casei cu s-a aratat mai sus , pune in fiecare colt al camerelor prafuri de sare sau, daca te grabeste, prafuri de sale la cele 4 colturi exterioare ale casei.

Pregatire: cand este luna plina, ia Cartea Umbrelor (care nu a fost scrisa inca) si niste esenta (busuiocul cerbilor, anason sau ruta) si du-le afara.
Ia lumina lunii pline, deseneaza o pentagrama pe prima pagina si sub aceasta scrie urmatoarele informatii: data, timpul, locul, numele magic (si sigiliul daca ai unul), faza lunii si orice alte informatii simti ca sunt importante. Tine cartea in sus, catre luna, si spune:
"Aici, asa cum luna plina straluceste asupra mea, binecuvanteaza aceasta carte pe care am facut-o in aceasta noapte. Cu umilinta, te rog, sub cea mai sacra lumina a ta."

In timp ce esti sub dus, vizualizeaza-te stand sub o cascada. Roaga spiritele apei sa-ti curete, consacre si intareasca trupul, mintea si spiritul in numele tamaduirii.
In timp ce apa curge peste trupul tau, vizualizeaza negativitatea invartindu-se in jurul tau si curgand la canal. Cand te usuci cu prosopul, roaga si spiritele aerului sa-ti curete, consacre si intareasca sufletul, mintea si spiritul, in numele tamaduirii.

Ingrediente: 1 ceassca saruri Epsom, 2/3 ceasca sare de masa, 1/3 ceasca praf de copt, 14 picaturi ulei de portocale, 14 picaturi ulei de tei, 10 picaturi ulei de rozmarin, 8 picaturi ulei de scortisoara. Culoare: portocaliu.

Indeplineste acest ritual timp de 3 nopti inainte de luna plina, in noaptea cu luna plina si trei nopti dupa, folosind aceleasi lumanari.
Ritual de baie: foloseste saruri de baie pentru bani , lumina lumanarii. Atrage puterea prin cap si picioare, pentru a curata orice negativitate. Intra in cada si concentreaza-te asupra scopului (dupa ce ai dat drumul la apa din cada, negativitatea se scurge odata cu apa). Fa un cerc! Aprinde lumanarea de pe altar, lumanarea Zeului si Zeitei. Invoca zeii!
Unge lumanarea verde piliara cu ulei de magnetit, vizualizand cum iti introduci energia pentru scopul tau in lumanare.
Vizualizeaza scopul ca si cum ar exista deja. Freaca lumanarea cu scortisoara si cuisoare. Arde esenta de bani.

2 parti boboci de levantica, 1 parte flori de coada soricelului, 1 parte menta, 1 parte cimbru.
Amesteca ingredientele si pune-le in saculetul tau de muselina pentru baie, arunca-l in apa fierbinte din cada si bucura-te de ceaiul tau natural pentru baie!

Umple cada cu apa si presara niste petale proaspete de trandafir in ea. Aprinde niste lumanari de vanilie si/sau esenta. In timp ce stai in apa, mediteaza asupra imaginii pe care ai vrea sa o proiectezi si spune:


 "Pamant, aer, foc, mare,
  Lasa frumusetea Zeitei sa straluceasca asupra mea."

Ai nevoie de 1/4 suc de mere, 1/2 lingurita de coaja uscata de portocala, 1 sambure de piersica, niste avocado.
Aprinde o lumanare roz (pentru iubire) sau rosie(pentru relatie pasionala) in baie. Toarna toate ingrediente intr-un saculet, umple cada cu apa, intra in ea si pune saculetul in apa, lasand esenta sa se distribuie in apa, vizualizand genul de iubit pe care-l doresti si ce tip de relatie vrei sa ai.
Multumeste zeitei/zeilor si stinge lumanarea, dar nu sufla! Nu te freca si nu folosi sapun!
Lasa frumusetea/atractia baii sa raman pe tine tot restul noptii.

Varsa o lingurita de busuioc intr-o ceasca cu apa clocotita si extrage apoi iarba.
Adauga ceasca la apa din cada, pentru o influenta protectoare si curatatoare. 
Este util, in special, sa te speli de sentimentele din urma contactului cu persoane negative sau dominatoare.

Aceasta vraja te va reimprospata si curata. Pentur inceput, fa un cerc in baie. Invoca elementele si aprinde o lumanare colorata de levantica.
Apoi amesteca intr-un saculet de muselina o lg de flori de levantica, una de flori de camomil si una de rozmarin uscat maruntit. Atarna saculetul sub robinet si se da drumul la apa in cada, in asa fel incat sa curga prin ierburi. Adauga o jumatate de ceasca de suc de lamaie in cada. Dupa ce te-ai asezat in cada, lasa-te pe spate, relaxeaza-te si respira adanc de trei ori. Inchide ochii si concentreaza-te asupra excesului de tensiune si stress din trupul tau. Simte ierburile si lamaie cum extrag acest exces din muschii si mintea ta. Curata cu amanuntul cada, dupa ce termini, pentru a elimina orice reziduu de energie negativa in apa.

Ierburi: 4 picaturi ylang-ylang, 2 picaturi iarba Sf Ioan, 1 picatura bergamot, 1 picatura santal.
Introdu amestecul in apa din cada. Lumina de lumanare si muzica placuta.

Ingrediente: portocale, frunze proaspete de menta. Aceasta baie este garantata sa te intrasforme intr-o zeita a iubirii!


Umple cada cu apa calda si adauga 5 portocale intregi si o gramada de frunze proaspete de menta. Intra in cada. Curata portocalele si stoarce sucul in apa din cada. Freaca-te cu fructul pe par si piele. Mananca cateva felii si unge-te pe corp. Fa acelasi lucru cu menta. Freac-o pe corp si par si mesteca o frunza sau doua. 


ATENTIE!!! 
Trebuie sa fii curat din punct de vedere fizic inainte de a face aceasta baie. Nu te spala cu sapun dupa ce termini!
Lasa-ti trupul si parul sa se usuce si imbraca-te pentru intalnire.
Combinatia de portocale si menta te va face irezistibila!

Ia cu tine un marker permanent rosu si mergi la un iaz. Inconjoara o data lacul contrar sensului acelor de ceasornic si cauta o piatra cu o latura fina, destul de mare pentru a cuprinde doua nume sau doua seturi de initiale. Odata ce ai terminat turul lacului, intoarce-te si, pastrand piatra, mai mergi o data 
in jurul lui, in sensul acelor de ceasornic. Dupa ce ai terminat, scrie-ti numele sau initialele si pe cele ale barbatului dorit cu markerul. Arunca piatra in jurul iazului si apoi paraseste zona.

- un om care-si sterge mainile de sortul unei fecioare se va casatori in curand cu ea;
- daca stranuti de doua ori la rand, te vei saruta;
- daca incheietura degetului pocneste cand este trasa, cineva te iubeste;
- daca imparti un prosop cu iubitul tau, relatia se va termina;
- daca te mananca genunchiul stang, esti gelos;
- daca se desface lantisorul, este semn sigur ca cineva care te iubeste se gandeste la tine;
- un tiuit in ureche inseamna ca cineva vorbeste de tine (La stanga - iubitul, la dreapta - mama).
- daca simti nevoia sa stranuti dar nu reusesti, este semn ca ai un admirator secret.

Postări mai noi Postări mai vechi Pagina de pornire